Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

3 slechte redenen om een lening aan te vragen

Algemeen 194 keer gelezen

Zit je financieel in zwaar weer? Een lening aanvragen kan je dan helpen om al dan niet tijdelijk uit de schulden komen. 

Daarnaast kan een persoonlijke lening ook gebruikt worden bij de aankoop van een auto nadat je vorige vierwieler helaas kapot is gegaan en daardoor niet meer gebruikt kan worden om je te vervoeren naar je werkplek. Heb je niet de nodige financiën om zelf een andere auto te kopen? Je kunt dan een lening aanvragen die je vervolgens moet aflossen. Dit is zeker een goede reden voor het aangaan van een lening, maar er zijn ook genoeg redenen die juist slecht zijn. 

In dit artikel geven we je hier drie voorbeelden van, al zijn er zeker nog meer slechte redenen voor het aanvragen van een lening te bedenken. 

Om op vakantie te gaan of om je bruiloft te financieren
Reizen blijft voor de meeste mensen bovenaan de lijst van dingen die ze moeten doen. Nu zijn vakanties duur en kunnen ze ook worden gepland. Als je echter een lening aangaat voor vakanties, gaan je totale kosten ook omhoog. Het probleem met een persoonlijke lening is dat de lening moet worden afgelost, wat er ook gebeurt, waardoor je algehele financiën minder flexibel zijn om plotselinge veranderingen in je financiële situatie aan te kunnen. Omdat deze vaak niet gebonden zijn aan activa zoals onderpand, zijn ze ook duur. Kies er dus voor om als je op vakantie wilt gaan hiervoor te sparen, wat je ook moet doen bij het financieren van een bruiloft

Om bestaande leningen af te lossen
Als je een lening hebt en deze niet kunt afbetalen, moet je geen nieuwe lening aangaan. Dit gedrag kan je in een schuldenval brengen. Idealiter als je een behoorlijk noodfonds hebt, kan de behoefte aan persoonlijke lening nog verder worden verminderd. Maar als je in de val loopt dan kun je een persoonlijke lening gebruiken om uit de val te komen. Daarom is er in dit geval een uitzondering. Als je een dure lening hebt en de optie krijgt om deze om te zetten in een lening met alleen een lagere rente, dan moet je ervoor gaan. Desondanks is het over het algemeen beter om niet een lening aan te vragen om andere al bestaande leningen af te lossen.

Om een dure levensstijl te behouden
Heb je graag dure gadgets, high-end telefoons en ga je regelmatig uit eten in dure restaurants? Als je het je niet kunt veroorloven en uiteindelijk dure dingen op leningen koopt, is dat niet de juiste financiële benadering. Dit zijn ambitieuze en niet-essentiële uitgaven die kunnen worden gedaan als iemand het geld ervoor heeft. Mensen besteden uiteindelijk aan deze levensstijlkosten vanwege groepsdruk en gemakkelijke beschikbaarheid van persoonlijke leningen. Je moet voorzichtig zijn met deze leningen, aangezien ze ongedekt zijn en dus een negatieve invloed hebben op iemands financiën. Ga daarom beslist geen leningen aan voor extravagante uitgaven die helemaal niet nodig zijn. Gebruik een lening juist voor dingen die je beslist nodig hebt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 6 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 22 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws gisteren
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws gisteren
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04