• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels. Foto: John Wijntjes

Sparta Cricket beleeft ‘prima start’ en richt vizier op play-offs

Sport 530 keer gelezen

CAPELLE • Sparta Cricket beleefde afgelopen zaterdag een mooie ouverture van de 20-overs competitie. Tegen Salland werd ruim gewonnen en tegen landskampioen Voorburg verloor men weliswaar, maar kon goed partij geboden worden.

“Het was sowieso een prima dag op ons sportpark aan de Bermweg,” stelt Sparta Cricket-aanvoerder Martijn Snoep tevreden vast. “De rugbyers van onze vereniging speelden een druk bezocht en gezellig toernooi. Daarnaast werd de speeltuin op ons complex officieel geopend. Er werd meteen veel gebruik van gemaakt. Een mooie nieuwe aanwinst is het, zeker voor bezoekers en leden met kinderen.”

Het enige wat zaterdag tegenzat was het weer. “Het waren niet echt ideale cricketomstandigheden,” drukt Martijn Snoep zich ‘voorzichtig’ uit. “We hebben uiteindelijk onze duels kunnen spelen, maar er waren wel enkele onderbrekingen nodig vanwege de regenval en de kou. Ik kan me niet herinneren ooit met zulke lage temperaturen te hebben gespeeld.”

De aardige start in de 20 overs-competitie in de Topklasse - het hoogste nationale niveau - komt niet als een verrassing in Sparta-kringen. “We hebben een prima selectie waarmee we inzetten op het bereiken van de top 4 en dus het play-off finaleweekend,” vertelt Snoep. “Ten opzichte van vorig jaar hebben we er een aantal mooie versterkingen bij.” 

“Roley Mudford is daar één van. Hij maakte tegen Salland zijn competitiedebuut en verbrak meteen verschillende Sparta-records. Zo scoorde hij 145 runs uit 45 ballen en 244 runs na 20 overs. Ongekend goede cijfers. En het bezorgde ons een ruime overwinning; nog fijner. Naast Nieuw-Zeelander Mudford kwamen ook Shaquille Martina (uit Sint-Maarten), Max Hoornweg (ex-VOC én voetballer bij CVV Zwervers) en Umar Baker (hij kwam over van Excelsior ‘20) naar Schenkel. 

Daar tegenover staat het afscheid van Mudasser Boukhari. “Mudassar heeft zeven seizoenen deel uitgemaakt van Sparta 1 en was onze beste speler. Een cricketer met een enorme staat van dienst. We zullen hem zeker gaan missen. Wel mooi is dat hij betrokken blijft bij de club en nog betrokken wil blijven. In noodgevallen zouden we zelfs een beroep op hem mogen doen.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jaarlijks onderhoud: 76 bomen in Capelle dit jaar gekapt Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Muziektheatervoorstelling over Chopin in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
Afbeelding
Politie zoekt informatie over deze grijze bestelbus: dit is waarom Nieuws 3 mei, 08:10
Afbeelding
Cliënten van Fier vertellen hun verhaal met torso's Nieuws 2 mei, 17:00
• De start van de aanleg van het nieuwe Stadsplein, in januari.
Aanleg Stadsplein valt fors duurder uit (en ligt tijdelijk stil) Nieuws 2 mei, 14:50
• Archiefbeeld verkoping Capelle-West
Grote rommelmarkt en braderie in Capelle-West op 25 mei Nieuws 2 mei, 14:13
• Bekende namen staan komend seizoen op het podium.
Isala Theater presenteert programma voor jubileumseizoen Nieuws 2 mei, 12:00
• Hans en Jolanda Brederveld.
Jolanda en Hans Brederveld terug bij Cristal Cleaning: 'We zijn helemaal gelukkig' Advertorial 2 mei, 10:51