• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie.
• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie. Foto: PR

Capels badmintonsucces: BC Schollevaar is terug in eerste divisie

Sport 619 keer gelezen

CAPELLE • BC Schollevaar gaat komend seizoen weer in de Eerste Divisie uitkomen. Een mooie mijlpaal voor de Capelse badmintonners.

Om de promotie veilig te stellen, moest de dubbel tegen BC Shot uit Dongen gewonnen worden. De thuiswedstrijd in sporthal Aquapelle leverde goed bezette tribunes op en een BCS dat fel van start ging en meteen de dubbels voor zich opeiste. De heren Sunny Hsieh en Tommy Liu trokken de herendubbel in twee sets naar zich toe. Bij de dames was het een stuk spannender. Chloe Li en Aparna Schulze wonnen in een drietsetter.  

Ruime winst
De eerste herensingle en eerste damessingle werden in twee sets gewonnen door Sunny Hsieh en Aparna Schulze. Met de 4-0 score in de knip hoefde er nog één partij in winst te worden omgezet om de ontmoeting definitief te beslissen. Dat lukte. Chloe Li en Ezra Gommers grepen allebei de zege. Eindstand 6-0 én de wetenschap dat in de uitwedstrijd een gelijkspel genoeg zou zijn voor promotie.

Joker als invaller
De return in Noord-Brabant begon met Capels verlies in de herendubbel. Het damesduo van BCS won wél. Na de enkelspelen was er opnieuw balans: 3-3. Dit betekende dat er minimaal één van de twee mixed-dubbel partijen gewonnen moest worden door de Capellenaren, anders was een golden game nodig om te bepalen wie er zou promoveren. Door het uitvallen van Sunny Hsiey in het enkelspel kon hij niet meer mixen. Dit zou betekenen dat de partij automatisch gewonnen zou worden door BC Shot, tenzij BCS met een vervanger zou komen. Deze joker werd gevonden: de vader van Aparna Schulze was aanwezig in de zaal als supporter en is ook lid bij BCS. Daarom was hij speelgerechtigd. 

IJzersterk terugkomen
Het gelegenheidskoppel streed voor wat het waard was en kwam in de eerste set nog in de buurt van winst, maar verloor uiteindelijk in twee sets: 17-21 en 10-21. Daarom kwam het allemaal neer op de laatste partij, de mix van Chloë en Ezra. Ook hier werd de eerste set nipt verloren met 19-21. Daarna kwam het BCS-koppel ijzersterk terug en liet men een dubbele 21-16 en 21-16 noteren.

Ontlading
Een enorme ontlading volgde. De 4-4 eindstand was voor BC Schollevaar genoeg om de vlag in top te hijsen. De Capelse badmintonners zijn terug in de eerste divisie en dat wilden ze weten ook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archiefbeeld Ronde van West.
Inschrijving Ronde van West begint op 1 mei Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Fietser wordt geschept door auto en raakt gewond bij De Linie 112 22 uur geleden
• Dodenherdenking in 2023.
Programma Dodenherdenking in Capelle bekend Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Nagenieten van Koningsdag: oranjefeest in Kralingseveer Nieuws gisteren
Afbeelding
Aantal vaccinaties tegen kinderziektes daalt flink in Capelle: 'Wantrouwen in de overheid' Nieuws gisteren
Afbeelding
Burgemeester feliciteert echtpaar Van Bochove-Visser met 65-jarig huwelijk Nieuws 29 apr, 13:39
Afbeelding
Klussen klaren in Schollebos: reuzenberenklauw bestrijden en vlindertuin onderhouden Nieuws 29 apr, 12:07
• De drie gedecoreerden met burgemeester op het bordes.
'Koninklijk' eerbetoon voor Capelse clubvrijwilligers: 'Totaal verrast' Sport 29 apr, 10:05