• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie.
• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie. Foto: PR

Capels badmintonsucces: BC Schollevaar is terug in eerste divisie

Sport 718 keer gelezen

CAPELLE • BC Schollevaar gaat komend seizoen weer in de Eerste Divisie uitkomen. Een mooie mijlpaal voor de Capelse badmintonners.

Om de promotie veilig te stellen, moest de dubbel tegen BC Shot uit Dongen gewonnen worden. De thuiswedstrijd in sporthal Aquapelle leverde goed bezette tribunes op en een BCS dat fel van start ging en meteen de dubbels voor zich opeiste. De heren Sunny Hsieh en Tommy Liu trokken de herendubbel in twee sets naar zich toe. Bij de dames was het een stuk spannender. Chloe Li en Aparna Schulze wonnen in een drietsetter.  

Ruime winst
De eerste herensingle en eerste damessingle werden in twee sets gewonnen door Sunny Hsieh en Aparna Schulze. Met de 4-0 score in de knip hoefde er nog één partij in winst te worden omgezet om de ontmoeting definitief te beslissen. Dat lukte. Chloe Li en Ezra Gommers grepen allebei de zege. Eindstand 6-0 én de wetenschap dat in de uitwedstrijd een gelijkspel genoeg zou zijn voor promotie.

Joker als invaller
De return in Noord-Brabant begon met Capels verlies in de herendubbel. Het damesduo van BCS won wél. Na de enkelspelen was er opnieuw balans: 3-3. Dit betekende dat er minimaal één van de twee mixed-dubbel partijen gewonnen moest worden door de Capellenaren, anders was een golden game nodig om te bepalen wie er zou promoveren. Door het uitvallen van Sunny Hsiey in het enkelspel kon hij niet meer mixen. Dit zou betekenen dat de partij automatisch gewonnen zou worden door BC Shot, tenzij BCS met een vervanger zou komen. Deze joker werd gevonden: de vader van Aparna Schulze was aanwezig in de zaal als supporter en is ook lid bij BCS. Daarom was hij speelgerechtigd. 

IJzersterk terugkomen
Het gelegenheidskoppel streed voor wat het waard was en kwam in de eerste set nog in de buurt van winst, maar verloor uiteindelijk in twee sets: 17-21 en 10-21. Daarom kwam het allemaal neer op de laatste partij, de mix van Chloë en Ezra. Ook hier werd de eerste set nipt verloren met 19-21. Daarna kwam het BCS-koppel ijzersterk terug en liet men een dubbele 21-16 en 21-16 noteren.

Ontlading
Een enorme ontlading volgde. De 4-4 eindstand was voor BC Schollevaar genoeg om de vlag in top te hijsen. De Capelse badmintonners zijn terug in de eerste divisie en dat wilden ze weten ook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie vangt pulletje op nadat moedereend is doodgereden: 'We vangen niet alleen boeven' Nieuws 16 uur geleden
• De kampioenen op de foto.
Meidenteam MO15-1 van CVV Zwervers kampioen na Capels onderonsje Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke dag bij Wijkcentrum De Harp vanwege 10-jarig bestaan Nieuws gisteren
Afbeelding
Natuuractiviteiten in Hitland: (water-)dieren en planten ontdekken Nieuws 27 mei, 11:18
Afbeelding
Ongekende ontsnapping: CVV Zwervers handhaaft zich in tweede klasse Sport 27 mei, 09:10
Afbeelding
Capellenaar aangehouden na vondst drugs, geld en vuurwapen in woning 112 27 mei, 07:46
Afbeelding
In beeld: braderie en rommelmarkt in Capelle-West Nieuws 26 mei, 13:12
Afbeelding
Fitnessruimte voor Oekraïense vluchtelingen geopend Met foto's 26 mei, 11:49