Gabrielle en Nordin tijdens de door vrienden geschonken fotoshoot in De Kuip. Foto: Annemarie van der Ploeg
Gabrielle en Nordin tijdens de door vrienden geschonken fotoshoot in De Kuip. Foto: Annemarie van der Ploeg Foto: Annemarie van der Ploeg

Zieke Gabrielle trouwt haar Nordin: ‘We vonden het echt een sprookje’

Algemeen 92 keer gelezen

Gabrielle Wouters is ernstig ziek en weet niet hoeveel tijd ze nog heeft. Haar grootste wens was om te trouwen met haar Nordin. Gabrielle vertelde haar liefste wens aan Narda Maliangkay, die gelijk besloot actie te ondernemen om het paar zo snel mogelijk te kunnen laten trouwen.

Annemarie van der Ploeg

Capelle - Eerst kwam het er maar niet van door haar ziekte, de operaties, behandelingen en om financiële redenen. Er kwam hulp uit diverse hoeken, ook van de gemeente, en ook werden er sponsoren gezocht om alles zo snel mogelijk te regelen.

“Het paar moest gaan aantekenen maar dit hielden wij als verrassing en daarom zeiden we dat ze op 25 juni op het gemeentehuis wat formulieren moesten invullen. Ik ben met een aantal mensen aan het werk gegaan om alles te regelen.

“Er werden sponsoren gezocht en zo greep alles in elkaar. Op 25 juni hoorden ze pas dat ze gingen trouwen. Gabrielle was wel nerveus, maar dolblij dat er mensen waren, die alles ondersteunden. Hun trouwdag was trouwens fantastisch”, vertelt Maliangkay.

Gabrielle en Nordin waren blij verrast toen bleek dat ze gingen aantekenen. Gabrielle: “Ik had zoiets van wow, het gaat gebeuren!”

Het paar wist verder niet wat er allemaal was geregeld. Het moest een grote verrassing voor ze worden, ook wat er allemaal was gesponsord, zoals bijvoorbeeld het grootste deel van de bruidsjapon, bruidsboeket en corsage, bruidstaart en de hapjes.

“Mijn nagels werden mooi gemaakt, ik werd thuis opgemaakt en mijn haar werd gekapt en toen ik de trouwjapon aantrok, voelde ik dat ik echt het ja-woord ging geven.”

Die middag had het bruidspaar, echte Feyenoord fans, een afspraak, maar waarvoor wisten ze niet. Zo reden ze in een oldtimer over de Van Brienenoordbrug. “Ik dacht: ‘Het zal toch niet?’ Wat moeten we nou op Zuid gaan doen?

“Maar we reden dus echt naar De Kuip, waar een fotoreportage van ons werd gemaakt. Een cadeau van vrienden”, vult Nordin aan.

Gabrielle vertelt: “Het was echt leuk. We vonden het echt een sprookje en hebben er echt van genoten.” Er was een feestavond met optreden van Perry Zuidam en aan het eind van de avond kwam er nog een verrassing.

Het bruidspaar werd naar Bed & Breakfast ‘Au Berm Marie’ in Capelle gebracht en mocht daar die nacht logeren en de volgende ochtend genieten van een uitgebreid ontbijt.

Gabrielle en Nordin worden in Capelle herkend. “De mensen hebben zoiets van: “Hee, daar gaat dat stel, wat in de krant stond!” Ik lijk Maxima wel. Ook bij Albert Heijn keken de mensen gericht naar ons. Dadelijk volgt de volgende stap: Handtekeningen”, zegt Gabrielle lachend.

Ze beseffen nog niet helemaal dat ze nu man en vrouw zijn. Gabrielle: “Je bent alles nog aan het verwerken, De Kuip, het trouwen, het applaus in de trouwzaal en dat je op de achtergrond ‘geweldig’ hoort.

“Als ik iets over de bruiloft op Facebook plaats, stroomt het helemaal vol met reacties. Maar hoe ik momenteel met de ziekte omga is gewoon ‘Pluk de dag’. Positief blijven. ‘Carpe diem’ vind ik een hele mooie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Sport Awards: dit zijn de winnaars Met foto's en video 7 uur geleden
Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 22 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 28 mrt, 15:15
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02