• V.l.n.r.: juf Samantha, Josephine met haar ouders en directrice Ellen Aarts.
• V.l.n.r.: juf Samantha, Josephine met haar ouders en directrice Ellen Aarts. Foto: Annemarie van der Ploeg

250ste leerling: ‘De Vijfster is lekker aan het groeien’

Nieuws 1.141 keer gelezen

CAPELLE AAN DEN IJSSEL • Het was woensdag een feestelijke dag voor het team en de leerlingen van de Vijfster, katholieke basisschool voor daltononderwijs aan de Educatusstraat 10 te Capelle aan den IJssel/Fascinatio. Het was niet alleen buitenspeeldag en meesterlijke juffendag, maar ook de dag dat de 250ste leerling verwelkomd werd. Tijd voor een feestje.

Team en leerlingen verzamelden zich op het mooi versierde, zonnige schoolplein. Uit de luidsprekers klonken vrolijke liedjes. Rond 8.30 uur startte het team deze dag met een dansje. Ellen Aarts, directeur van de school, hield een speech op het schoolplein en vroeg de nieuwe leerling, Josephine Langen, naar voren te komen. Zij is de 250ste leerling en kreeg daarom een cadeautje aangeboden. Samen met haar ouders genoot ze van dit feestelijke moment. Daarna kon het feest voor de leerlingen beginnen.

Groei
“De Vijfster is lekker aan het groeien”, vertelt Aarts. “Dit is een speciale dag met de feestelijke ontvangst van onze 250ste leerling. “Zij komt in groep 1c van juf Samantha te zitten. Omdat het ook buitenspeeldag is, hebben we ook springkussens op het plein kunnen organiseren. Bovendien hebben de kinderen een feestdag met hun leerkracht, want het is vandaag ook meesterlijke juffendag, de dag dat alle leerkrachten en het ondersteunend personeel hun verjaardag vieren. De leerkrachten hebben allemaal een gewone selfie en een gekke bekkenselfie moeten aanleveren. Daarmee gaan ze in de groepen memory spelen. Ze krijgen ook iets lekkers. Juf Patty is echt jarig, dus dat is ook wel grappig. Aan het eind van de dag hebben we ook nog een waterballonnengevecht. Dan kunnen de kinderen lekker met water spelen. Dat past met dit weer perfect in het programma.”

De school groeit flink en gelooft in het dalton-concept. Aarts: “Dat maakt ons wat anders dan andere scholen. Bij dalton staat het kind centraal. Door alle kernwaarden, zoals zelfstandigheid, effectiviteit, zelfreflectie, samenwerken en verantwoordelijkheid, werken we breder dan alleen aan taal, rekenen en spelling. Ook op die gebieden monitoren wij de kinderen in hun ontwikkeling. Dat maakt onze school anders dan andere scholen. We bestaan al zo’n achttien jaar in deze wijk en hebben wel een dip gehad. De afgelopen jaren zijn we weer heel erg aan het groeien. Daar willen we bij stilstaan en dat willen we vieren.”

Meer informatie: www.devijfster.nl

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jacolien en Erjan van der Linde.
De Weidetuin in Nieuwerkerk: verse, duurzame en lokale groenten Advertorial 21 uur geleden
Afbeelding
Algerabrug drie nachten dicht in beide richtingen Nieuws 23 uur geleden
V.l.n.r Jolanda, Cees en Lidy. Achter hen op de foto staat Lindsey.
Kapper Cees Labrie stopt na 50 jaar met zijn zaak: 'Tijd van komen en een tijd van gaan' Advertorial gisteren
Afbeelding
Column - Zoek de verschillen in budgetteren Nieuws 8 mei, 09:45
• De brandweer kijkt bij de kelderbox naar binnen.
Kelderbox met een luchtje: brandweer ontdekt lekkende motor 112 8 mei, 08:19
• Het gemeentehuis van Capelle.
Gemeente Capelle doet beroep op inwoners: 'Zeg afspraak op tijd af' Nieuws 7 mei, 15:59
Afbeelding
Buurtbankjesdag: zet hapje en bankje klaar voor de buren in Middelwatering Nieuws 7 mei, 14:13
• Soufiane Touzani in actie op het trapveldje in Schenkel.
Freestyle voetballer Soufiane Touzani komt naar U13 Cup Sport 7 mei, 11:29