• Dick Jaspers: komend seizoen te zien bij Paperclip in Capelle.
• Dick Jaspers: komend seizoen te zien bij Paperclip in Capelle. Foto: PR

SPC Capelle stunt met komst Dick Jaspers: ‘We hebben een fenomeen binnengehaald’

Sport 1.239 keer gelezen

CAPELL • Een regelrechte stunt, zo mag je het binnenhalen van veelvoudig wereldkampioen Dick Jaspers zonder overdrijving noemen. De maestro uit Sint Willebrord ondertekende onlangs een verbintenis voor drie jaar bij het onlangs naar de hoogste nationale league gepromoveerde team SPC.

Dan Breur - speler van het succesvolle team en actief bezig met de teaminvulling van komend seizoen - steekt zijn enthousiasme over de entree van de nieuwe kopman niet onder stoelen of banken. “We hebben een fenomeen binnen gehaald”, stelt hij trots vast. “Een van de beste driebandenspecialisten aller tijden. Dick kon kiezen uit liefst acht Nederlande teams: logisch met zo’n staat van dienst.” 

‘Geweldige nieuwe kopman’

“Het aanbod van onze sponsor en teamgenoot Puck van Aart kon en wilde hij echter niet afslaan. Dus stapt hij over van SIS Schoonmaak naar onze club en hebben wij na het vertrek van Jef Philipoom een geweldige nieuwe kopman. Mooi is ook dat Dick Jaspers zélf erg blij is dat hij voor Paperclip gaat uitkomen. Natuurlijk, dat heeft zeker ook met geld te maken, maar hij heeft ook aangegeven dat hij weer graag in Nederland wil spelen. Bovendien heeft hij goede ervaringen met onze speellocatie in De Terp. Hij speelt hier graag en vind de ambiance prettig. Kortom: hij verwacht een goede keuze te hebben gemaakt.” 

Ook andere wedstrijden

Jaspers (58) heeft aangegeven minimaal twintig wedstrijden van de partij te zijn tijdens competitiewedstrijden in SPC Capelle. Hij blijft ook competitie spelen in Frankrijk en in Duitsland, al wil hij zijn optredens bij de oosterburen wat minderen, omdat die wedstrijden ook in de weekends staan gepland. En uiteraard komen er de internationale toernooien waar de driebandencoryfee zijn opwachting wil blijven maken.

Meer topspelers nodig

Dan Breur is er van overtuigd dat de aanwezigheid van Dick Jaspers de Capelse biljarters gaat helpen om het onlangs verworven eredivisieschap om te zetten in een vast verblijft op het hoogste niveau. “Maar met de komst van Dick alleen zijn we er nog niet,” stelt hij vast. “Er zullen nog meer topspelers bij moeten komen om te overleven. Daar zijn we momenteel druk mee bezig. Een gemakkelijke opgave is dat niet, want er zijn meer teams die versterking zoeken. Er lopen een aantal contacten. Ik hoop dat daar wat uitkomt.” 

In meerdere landen actief

“Probleem is dat het driebandenlandschap veranderd is. Nog niet zo lang geleden bestonden teams veelal uit vier vaste spelers, maar tegenwoordig zie je selecties van tien man. Dat heeft alles te maken met de tendens dat spelers zich soms maar voor vier of vijf wedstrijden vastleggen en in meerdere landen competities afwerken. Aan de andere kant is de huidige positie van de vereniging ook gunstig.” 

Aantrekkingskracht

“Nu iedereen weet dat Dick Jaspers onze kopman is, zal dat absoluut zijn aantrekkingskracht hebben op andere toppers. Ik heb dat de voorbije dagen hoogstpersoonlijk ondervonden. Ik word suf gebeld en -geappt door biljarters uit Nederland, Frankrijk en België. Punt is alleen dat we op zoek zijn naar échte versterkingen en niet naar spelers die ‘leuk meedraaien’. Daardoor valt negentig procent van de ‘sollicitanten’ al meteen af.”

Titel sneeuwt onder

Een deel van het raamwerk rond Dick Jaspers staat inmiddels in de steigers. Dan Breur, Cedric Melnicenko (elf keer inzetbaar komend seizoen), Puck van Aart en Peter van Lieshout zijn zeker weer van de partij. “De rest wijst zich de komende tijd uit,”, zegt Dan Breur. “De toekomstbespiegelingen zouden er bijna voor zorgen dat de onlangs behaalde titel in de eerste divisie raakt ondergesneeuwd. Dat zou onterecht zijn, want dit kampioenschap was er één in de categorie ‘knap’. 

Feest

“We hebben er inderdaad flink voor moeten knokken,” glimlacht Breur. “Uiteindelijk konden we het in de twee laatste speelronden afmaken. Eerst speelden we gelijk tegen de nummer twee Veemarkt Doetinchem om het vervolgens af te maken tegen SIS uit Uden. We hebben het succes op bescheiden wijze gevierd. Heeft niet alleen met onze nuchterheid te maken, maar ook met 9 juni: dan spelen we in Rosmalen om de nationale titel in onze klasse. Die dag treffen we de andere kampioen: Biljartacademie Sittard. Wanneer we ook die pot winnen, wordt het feest!”

Jan Timmer 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Duo Palmera.
Leuk Latin feestje op de Spido, verzorgd door Duo Palmera ingezonden mededeling 17 mei, 11:40
• Werk aan de weg op de Van Brienenoordbrug.
Opnieuw sluiting deel Van Brienenoordbrug: dit betekent het voor weggebruikers Nieuws 17 mei, 10:55
Afbeelding
Dagje dierentuin, golfen of spelletjes doen tijdens Week van de Jonge Mantelzorger Nieuws 17 mei, 08:56
Afbeelding
Koor- en samenzangavond met Shaare Zedek Koor in Nieuwe Westerkerk Nieuws 16 mei, 17:55
• Een eerdere winnaar bij Pitch Parade.
Pitch Parade in Capelle: geld voor jongeren die dromen willen realiseren Nieuws 16 mei, 15:50
• Erik Terlouw bij zijn brouwerij in de Stormpolder.
Capelse brouwer Erik Terlouw organiseert bierfestival in Krimpen Nieuws 16 mei, 13:37
Afbeelding
Zwervers U13 Cup: sterren van morgen in actie met Pinksteren Sport 16 mei, 11:13
Afbeelding
Gezondheidscontrole en -advies in Capelse wijken tijdens 'Voel je Fit-tour' Nieuws 16 mei, 08:50