• Fanuel Waandels: gewoon gelukkig bij vv Capelle.
• Fanuel Waandels: gewoon gelukkig bij vv Capelle. Foto: John Wijntjes

Spits Fanuel Waandels op schot bij vv Capelle: ‘Ik zit goed in m’n vel’

Sport 528 keer gelezen

CAPELLE • Sinds Fanuel Waandels basiskracht is bij vierdedivisionist Capelle, scoort hij aan de lopende band. Wie weet helpen de goals bij het halen van het beoogde doel: een plek in de nacompetitie.

Fanuel Waandels - ‘Fanny’ voor intimi - is geen man van grote woorden. Liever laat hij zijn voeten spreken. Dat lukt aardig, want de kopsterke aanvaller draait bijna één-op-één als het om goals gaat. “Ik steek goed in mijn vel bij Capelle,” glimlacht hij. “Nadat ik de voorbije zomer overkwam van SC Feyenoord had ik wat tijd nodig om te wennen aan mijn nieuwe omgeving, maar dat was geen verrassing voor me. Het zit in mijn karakter. Ik ben vrij introvert. Sfeer vind ik belangrijk, da’s altijd al zo geweest. Bij Capelle zit het op dat punt goed, heb ik de voorbije maanden ontdekt.” 

Geen prettig afscheid

“Ik ervaar hier veel meer het verenigingsgevoel dan bij SC Feyenoord. Daar ging het er zakelijker aan toe. Op zich ook prima, want ik heb daar drie seizoenen met plezier gevoetbald. Alleen vond ik het afscheid niet prettig. De gesprekken over een contractverlenging kwamen pas laat op gang. En toen we eenmaal om de tafel zaten, werd me duidelijk gemaakt dat men nog niet wist of ze met me door wilden gaan. Toen ik vervolgens de week erop scoorde, werd me gezegd dat ik kon bijtekenen. Dat was voor mij te laat, want ik had al het besluit genomen om te vertrekken. Mijn trainer Ronald Ermes ging naar Capelle. Ik ging met hem mee.” 

Een basisplaats bleek in eerste instantie niet voor Waandels weggelegd, maar dat veranderde toen er vanwege blessures mutaties optraden in de voorhoede. 

Scoren en stijgen

Waandels (31 en in het dagelijks leven werkzaam bij een bemiddelingsbureau voor zzp-ers in de bouw) greep vervolgens zijn kans. En hij beleefde met Capelle vanaf de winterstop een prima competitiefase die de Slotbewoners snel deden stijgen op de ranglijst. “En daarna gingen we weer punten morsen,” stelt Fanuel Waandels vast. “Met name tegen de lager geklasseerde ploegen hebben we het vaak lastig. Zij laten ons het spel maken en dat gaat ons niet altijd even goed af. Laten we hopen dat we vanaf nu weer een sterke reeks kunnen neerzetten, zodat we alsnog een nacompetitieticket kunnen grijpen. Ik wil niets liever dan met deze mooie club promoveren. Het liefst dit seizoen nog. Want ik voetbal om te winnen.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Duo Palmera.
Leuk Latin feestje op de Spido, verzorgd door Duo Palmera ingezonden mededeling 17 mei, 11:40
• Werk aan de weg op de Van Brienenoordbrug.
Opnieuw sluiting deel Van Brienenoordbrug: dit betekent het voor weggebruikers Nieuws 17 mei, 10:55
Afbeelding
Dagje dierentuin, golfen of spelletjes doen tijdens Week van de Jonge Mantelzorger Nieuws 17 mei, 08:56
Afbeelding
Koor- en samenzangavond met Shaare Zedek Koor in Nieuwe Westerkerk Nieuws 16 mei, 17:55
• Een eerdere winnaar bij Pitch Parade.
Pitch Parade in Capelle: geld voor jongeren die dromen willen realiseren Nieuws 16 mei, 15:50
• Erik Terlouw bij zijn brouwerij in de Stormpolder.
Capelse brouwer Erik Terlouw organiseert bierfestival in Krimpen Nieuws 16 mei, 13:37
Afbeelding
Zwervers U13 Cup: sterren van morgen in actie met Pinksteren Sport 16 mei, 11:13
Afbeelding
Gezondheidscontrole en -advies in Capelse wijken tijdens 'Voel je Fit-tour' Nieuws 16 mei, 08:50