V.l.n.r Jolanda, Cees en Lidy. Achter hen op de foto staat Lindsey.
V.l.n.r Jolanda, Cees en Lidy. Achter hen op de foto staat Lindsey. Foto: Annemarie van der Ploeg
Advertorial

Kapper Cees Labrie stopt na 50 jaar met zijn zaak: ‘Tijd van komen en een tijd van gaan’

Zakelijk 6.361 keer gelezen

CAPELLE • Labrie Coiffures is eigenlijk zijn kindje, maar Cees Labrie heeft toch moeten besluiten om zijn zaak aan het Hollandsch Diep 59 eind mei te sluiten. Zijn dochter Lindsey, die de zaak met zus Jolanda zou voortzetten, overleed drie jaar geleden. Cees wil wel, maar kan niet meer. Hij is kapot.

“Ik ben nu 71 jaar en ben al 50 jaar kapper, maar we zijn op”, vertelt Cees. “Ik vind het heel erg jammer, maar het gaat niet meer en wat niet gaat, dat gaat niet. Dan moet je toch kiezen voor je gezondheid. De kracht is eruit.” 

Plezier

“Als mijn zusje met mijn dochter door had kunnen gaan, was ik af en toe bijgesprongen, maar nu zij overleden is, komt er een streep door de rekening. We hebben klanten die hier al 40, 50 jaar komen. Die hebben we met plezier geholpen.” 

“Veel mensen vinden het verschrikkelijk dat wij stoppen, maar ze hebben er wel begrip voor. Onze laatste werkdag is 25 mei. Daarna komt er een wasserij in dit pand.”

Bijna 50 jaar

Cees en zijn vrouw Lidy zijn in 1975 getrouwd. Cees: “We zijn in 1976 met de zaak begonnen, destijds op de Schermerhoek en sinds 1998 zitten we hier aan het Hollands Diep. Mijn vrouw heeft al die jaren meegewerkt en mijn zusje staat hier ook al bijna 50 jaar.” 

Vijf tumoren

“Mijn dochter Lindsey stond ook een jaar of 20 in de zaak en zou natuurlijk met Jolanda verdergaan. Helaas kwam de kanker ertussen. Ze was in november gezond verklaard, maar kreeg in juni hoofdpijn. Ze bleek vijf tumoren in haar hoofd te hebben en was toen na tweeëneenhalve week weg.”

Leven oppakken

“Als je ‘s morgens je ogen opendoet, moet je leven. Je moet het toch wel oppakken op de één of andere manier. Ook voor onze kleindochter Abby. Ze is nu 13 en wordt 14. Dan ben je geen oma meer, maar moet je opvoeden. Ze is bij ons tot en met het avondeten en gaat dan naar huis. Ze moet toch opgevoed worden en leren. Normaal doet een moeder dat, maar als die er niet is. Wij gaan ervoor. Alles wat in ons vermogen ligt”, vertelt echtgenote Lidy.

Klanten bedanken

Jolanda, de zus van Cees, vult aan: “Wij willen onze klanten graag bedanken voor het vertrouwen al die jaren, maar ook voor de steun die we van ze hebben gehad bij het overlijden van Lindsey.”

Thuis knippen

“Een aantal jaar geleden was het een beetje anders, maar het is niet anders. De wil om door te gaan is er wel, maar het gaat echt niet meer. Maar de mensen kunnen mij altijd bereiken op telefoonnummer 06 510 337 55 als ze dat willen, want ik wil best nog eens iemand thuis knippen”, besluit Cees.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Duo Palmera.
Leuk Latin feestje op de Spido, verzorgd door Duo Palmera ingezonden mededeling 17 mei, 11:40
• Werk aan de weg op de Van Brienenoordbrug.
Opnieuw sluiting deel Van Brienenoordbrug: dit betekent het voor weggebruikers Nieuws 17 mei, 10:55
Afbeelding
Dagje dierentuin, golfen of spelletjes doen tijdens Week van de Jonge Mantelzorger Nieuws 17 mei, 08:56
Afbeelding
Koor- en samenzangavond met Shaare Zedek Koor in Nieuwe Westerkerk Nieuws 16 mei, 17:55
• Een eerdere winnaar bij Pitch Parade.
Pitch Parade in Capelle: geld voor jongeren die dromen willen realiseren Nieuws 16 mei, 15:50
• Erik Terlouw bij zijn brouwerij in de Stormpolder.
Capelse brouwer Erik Terlouw organiseert bierfestival in Krimpen Nieuws 16 mei, 13:37
Afbeelding
Zwervers U13 Cup: sterren van morgen in actie met Pinksteren Sport 16 mei, 11:13
Afbeelding
Gezondheidscontrole en -advies in Capelse wijken tijdens 'Voel je Fit-tour' Nieuws 16 mei, 08:50