Afbeelding
Foto: Frank de Roo

Fier-bestuurder Anke van Dijke krijgt koninklijke onderscheiding

Nieuws 545 keer gelezen

CAPELLE • Anke van Dijke, onder meer bestuurder van de stichting Fier, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Peter Oskam speldde de versierselen behorende bij de Koninklijke Onderscheiding op 24 mei op in het Van Cappellenhuis tijdens het symposium over expertiseontwikkeling op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. 

Anke van Dijke is bestuurder bij Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Het is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. Mede onder haar bezielende leiding is Fier uitgebouwd van een kleine regionale stichting tot een landelijk expertise- en behandelcentrum met (inter-)nationale contacten. De Veilige Veste in Capelle aan den IJssel is een van de twee opvanglocaties van Fier. 

Burgemeester Peter Oskam over de verdiende onderscheiding: “Dit lintje is uitgereikt aan iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Zij heeft werkzaamheden verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben. Sinds 2021 hebben we hier in Capelle de Veilige Veste waarvoor Anke zich, samen met anderen, vol overgave heeft ingezet. Dit symposium is een bijzonder moment om stil te staan bij haar inzet en om die reden mocht ik vandaag hier in Capelle de versierselen opspelden.” 

Naast de inspanningen als bestuurder van de stichting Fier heeft mevrouw Van Dijke meerdere publicaties geschreven over onderzoek naar loverboys, seksuele uitbuiting en mensenhandel. Ook verrichtte zij lobbywerk om Fier te laten erkennen als ABWZ/GGZ instelling. Haar inzet in de strijd tegen onnodig ingewikkelde regelgeving en administratie van gemeenten en zorgverzekeraars mag ook niet ongenoemd blijven, evenals haar (vrijwillige) advieswerk aan diverse organisaties en stichtingen in Caribisch Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 21 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50