Afbeelding
Foto: Frank de Roo

Fier-bestuurder Anke van Dijke krijgt koninklijke onderscheiding

Nieuws 449 keer gelezen

CAPELLE • Anke van Dijke, onder meer bestuurder van de stichting Fier, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Peter Oskam speldde de versierselen behorende bij de Koninklijke Onderscheiding op 24 mei op in het Van Cappellenhuis tijdens het symposium over expertiseontwikkeling op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. 

Anke van Dijke is bestuurder bij Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Het is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. Mede onder haar bezielende leiding is Fier uitgebouwd van een kleine regionale stichting tot een landelijk expertise- en behandelcentrum met (inter-)nationale contacten. De Veilige Veste in Capelle aan den IJssel is een van de twee opvanglocaties van Fier. 

Burgemeester Peter Oskam over de verdiende onderscheiding: “Dit lintje is uitgereikt aan iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Zij heeft werkzaamheden verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben. Sinds 2021 hebben we hier in Capelle de Veilige Veste waarvoor Anke zich, samen met anderen, vol overgave heeft ingezet. Dit symposium is een bijzonder moment om stil te staan bij haar inzet en om die reden mocht ik vandaag hier in Capelle de versierselen opspelden.” 

Naast de inspanningen als bestuurder van de stichting Fier heeft mevrouw Van Dijke meerdere publicaties geschreven over onderzoek naar loverboys, seksuele uitbuiting en mensenhandel. Ook verrichtte zij lobbywerk om Fier te laten erkennen als ABWZ/GGZ instelling. Haar inzet in de strijd tegen onnodig ingewikkelde regelgeving en administratie van gemeenten en zorgverzekeraars mag ook niet ongenoemd blijven, evenals haar (vrijwillige) advieswerk aan diverse organisaties en stichtingen in Caribisch Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Mevrouw Stapper-Weerheim van 't Boekenhoekje krijgt lintje Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Najaarsronde coronavaccinatie start 2 oktober Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
In beeld - Veiligheidsdag in centrum van Capelle Fotoreportage 1 okt., 11:46
Afbeelding
RET schaalt dienstregeling op; bus 30 rijdt weer vaker Nieuws 1 okt., 09:22
Afbeelding
Chaos na aanrijding tussen vier auto's op Capelseweg 112 30 sep., 20:38
Afbeelding
Fotowedstrijd 'Water in beeld' bij Hoogheemraadschap Nieuws 29 sep., 18:15
Afbeelding
Extra activiteiten Repair Café tijdens Week van de Duurzaamheid Nieuws 29 sep., 16:30
Afbeelding
Mevrouw De Rooij-Van Leeuwen 104 jaar geworden Nieuws 29 sep., 14:03