Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - De jacht op de palinggladde prikker

Algemeen 2.556 keer gelezen

Het was bijna een week lang één voor allen, allen voor één. Een man, want dat was duidelijk te zien op camerabeelden, vond het blijkbaar leuk om honderden banden lek te prikken. In Capelle, Krimpen, Lekkerkerk, Ammerstol en Bergambacht, overal werd op hem geloerd. Wie in een groepsapp zat of ergens iemand sprak kreeg al snel het onheilspellende nieuws mee. Ik kreeg zelfs berichten uit het hele land. Capelle was dagenlang landelijk nieuws, alleen het geniale duo van Even tot hier had nog geen item aan de bandenprikker gewijd. In onze straatvriendenapp Latje trap, van oud(e) veteranen Guido, Jerry en Marco, was de prikker het gesprek van het uur. Telkens zette iemand anders een gerucht, persbericht of nieuwsfeit in deze groepsapp, soms tot grote ergernis of verbazing. 

Want hoe kon het dat deze palinggladde prikker (titel voor Suske en Wiske?) nog steeds niet was gepakt. In andere apps ging het vooral over welke straffen deze man verdiende of wat men hem zou aandoen als….”Hij is van mij, als ik hem zie, met of zonder mes.” Of “als ik hem te pakken krijg, prik ik hem lek.” De emoties liepen soms behoorlijk op. Wijk- en buurtagenten en andere collega’s zoals Jacques Lems en Martin van der Marel offerden heel wat vrije (avond-/nachturen) op om de dader te pakken. Hulde hiervoor en ik denk dat ik namens velen spreek dat men dit in grote delen van Capelle flink heeft gewaardeerd. Op Bureau Rijnmond zag ik opeens de dader op enkele meters voor mijn auto langslopen, het mes in de hand. 

Ik ben, en ik denk velen met mij, nu vooral benieuwd naar het motief. Was deze man in de war, zoals zovelen waar momenteel geen hulp meer voor beschikbaar is, of heeft hij iets tegen auto’s? Volgens Martin van der Marel leek het er op alsof hij spanning en gevaar opzocht. Je moet immers maar durven ‘inbreken’ bij de politie. Een van de agenten herkende hem en wist hem zelfs te wonen. Dankzij een Krimpense bewoner werd de man gepakt. 

Oftewel, hoe een man opeens de saamhorigheid in straten en buurten verhoogde met zijn acties. Er werd gepraat, ‘gehuild’, gelachen, geklaagd en men vond elkaar, in de app en op straat.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 10 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10