Afbeelding

Start gratis budgettraining voor Capellenaren

Algemeen 296 keer gelezen

CAPELLE • De budgettraining ‘Uitkomen met je inkomen’ van Welzijn Capelle begint op donderdag 6 oktober. Capellenaren die meer willen weten over omgaan met geld worden in vijf sessies door professionals geholpen om zo hun financiële situatie te verbeteren.

Het doel van de budgettraining is deelnemers in vijf bijeenkomsten een permanente stressvrije financiële huishouding bieden. Naast het aanleren van vaardigheden op het gebied van budgettering, wordt bij deze training aandacht besteed aan de neveneffecten van schulden (psychosociaal). De training zet in op financiële gedragsverandering. 

Stress rondom financiën heeft invloed op de partnerrelatie, kinderen, maar vooral ook op de eigen gezondheid. Deze stress kan ervoor zorgen dat mensen bevriezen of vluchten en hierdoor niet naar afspraken komen of aan een eigen plan houden. “Mensen willen wel geholpen worden, maar kunnen het door de neveneffecten van schulden vaak gewoonweg niet opbrengen”, deelt maatschappelijk werker Vivian Coëlho. 

Met de budgettraining wordt er ingezet op het bieden van een ander perspectief. Dit zorgt ervoor dat deelnemers zich actief en positief kunnen inzetten, waardoor zij inzicht krijgen, stabiel blijven, schuldenvrij zijn en kunnen sparen. Haalbare doelen, financieel overzicht, tips over sparen en effect van stress zijn voorbeelden van onderwerpen die aanbod komen.

Data en tijden
Ronde 1 is dit jaar op 6, 13, 20 oktober, 3 november en 1 december. Deze bijeenkomsten duren van 9:30 tot 12.00 uur en vinden plaats in het Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5B.

Ronde 2 is op 24, 31 januari, 7, 14 februari en 14 maart 2023, telkens van 19:30 tot 21:00 uur. De locatie wordt na aanmelding bekendgemaakt.

Ronde 3 volgt op 2, 9, 16, 23 mei en 20 juni 2023. Tijd: 9:30 tot 12:00 uur, locatie volgt na aanmelding.

Aanmelden voor de budgettraining kan via aanmelding@welzijncapelle.nu of via 010 707 49 00 (werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur.)

Professionals van andere organisaties kunnen bewoners ook gratis aanmelden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
‘Groene les’ voor leerlingen van Eye College Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
UPDATE - Vermist meisje (17) gevonden Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Kaartje sturen tijdens Week van de Verbinding Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Capelse collectanten gezocht voor Brandwondenstichting Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek aan den IJssel geeft workshops Digitale zorg Algemeen gisteren
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Sjoerd Geissler Algemeen 27 sep, 10:40
Afbeelding
Zonder straf en anoniem mes inleveren Algemeen 27 sep, 09:00
Afbeelding
Negen Capelse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie Algemeen 26 sep, 19:00