• De openingsfeestelijkheden van 12,5 jaar Sportief Capelle.
• De openingsfeestelijkheden van 12,5 jaar Sportief Capelle. Foto: Jan Kok

Sportief Capelle al 12,5 jaar actief

30 jun, 11:50 Algemeen 1 keer gelezen

CAPELLE • Sportief Capelle is niet meer weg te denken uit onze gemeente. De organisatie viert dezer dagen zijn 12,5 jarig jubileum met tal van activiteiten.

En actief dat zijn ze. Al 12,5 jaar maakt deze organisatie deel uit van het Capelse maatschappelijke werkveld. In 2010 werd deze club opgericht met als doel het stimuleren van sport & bewegen onder de Capellenaren en het onderhouden en beheren van de sportaccommodaties. 

Om de Capellenaar in beweging te krijgen en te houden zijn er in de afgelopen 12,5 jaar veel activiteiten gestart voor ouderen, mensen met een beperking en jongeren. Voor iedereen is er wel aanbod ontwikkeld en gestart.

 Monique van Alphen kijkt namens Sportief Capelle terug op die periode: ”Een paar mooie voorbeelden zijn dan natuurlijk Voetbal Extra, Homebase, de Beweegkuur, maar ook onze activiteiten waar een deel van de sporters al 12,5 jaar aan deelneemt, zoals Club Goud en Sportieve Jaargetijden, laat staan de wijksport. Het is eigenlijk niet meer op te tellen hoeveel Capellenaren van jong tot oud hebben deelgenomen aan de activiteiten. Dat is ontelbaar. Vele lijven zijn letterlijk en figuurlijk in beweging gezet door de enthousiaste en stimulerende medewerkers van Sportief Capelle.” 

Om dit te kunnen realiseren heb je organisaties en voorzieningen nodig. Met name al die sportverenigingen en beweegaanbieders maken het mogelijk dat zoveel Capellenaren kunnen sporten. Van Alphen: “Het aanbod in Capelle aan den IJssel is breed: van voetbal, tot yoga, tot hondensport. Van turnen, via Rhonrad tot synchroonzwemmen. Ook tennis, rugby en korfbal. En dan nog al die sporten binnen de martial arts, de denksporten en de mindfulness-achtige activiteiten. En veelal wordt binnen deze verenigingen en aanbieders het werk gedaan door vrijwilligers, mensen met passie voor de sport, met gevoel voor de doelgroep en met ambitie voor hun cluppie. Hulde aan al deze mensen die het mogelijk maken.” 

Ook zijn er voorzieningen nodig, het liefst breed toegankelijk, goed onderhoud, veilig en schoon. Gymzalen, sporthallen, buitensportparken en zelfs een zwembad. Al deze voorzieningen maken deze sporten en beweegactiviteiten mogelijk. Van Alphen: “Sportief Capelle draagt zorg voor het onderhoud en het beheer. Zowel het dagelijkse onderhoud (deurdranger kapot, lampje stuk...) neemt de organisatie voor haar rekening, daarnaast ook de renovaties van accommodaties. Op dit moment loopt er een project waarin drie voetbalvelden en acht tennisbanen van een nieuwe toplaag worden voorzien. Ook hier van klein tot groot, het past bij Sportief Capelle”. 

De organisatie ziet met vertrouwen de toekomst tegemoet. ”Er zijn nog voldoende uitdagingen die op ons afkomen, duurzaamheidsvraagstukken, vitaliteitsvraagstukken, benutten van de openbare ruimte, de gezonde generatie noem maar op. Naast de primaire taak van de organisatie; beheren en onderhouden van de accommodaties en het stimuleren van Capellenaren om te gaan en blijven sporten en bewegen ligt er een bredere ambitie. 

De organisatie wil haar bijdrage leveren aan de vraagstukken binnen het sociale domein door sport en bewegen als middel te benutten: door bewegen en gezonde voeding afvallen, door sporten nieuwe mensen leren kennen, door sporten en bewegen jongeren zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden, door… te veel om op te noemen. Want laten we eerlijk zijn: Bewegen loont! Altijd!’, aldus Monique van Alphen.

Sportief Capelle is niet meer weg te denken uit onze gemeente. De organisatie viert dezer dagen zijn 12,5 jarig jubileum met tal van activiteiten.

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00