Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Capelle is een politieke kweekvijver

Algemeen 637 keer gelezen

Bewoners van 18 jaar en ouder mogen volgende week maandag, dinsdag en woensdag in Capelle aan den IJssel hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. 

Uiteraard is het belangrijk dit te doen, want het gaat hier om zaken waar u dagelijks mee te maken heeft. Wordt de metro doorgetrokken naar Krimpen? Wordt de Algeracorridor verder aangepakt? Worden nog bruikbare woningen in leuke buurtjes gesloopt ten faveure van yuppen en mensen met geld uit Rotterdam? Gaan we volgend jaar meer betalen aan lokale lasten? Kortom, de lokale politici gaan over Capelse zaken. 

Capelle heeft iets met politici. Zo weten we vast nog wel dat onze gemeentenaam veelvuldig werd genoemd tijdens de periode dat Jan Peter Balkenende in de landelijke politiek zat. Toenmalig minister Jan Kees de Jager woonde hier ook, beiden overigens geboren in Kapelle. Jet Bussemaker en Wouter Koolmees kwamen wel in Capelle ter wereld. En wat te denken van Joost Eerdmans, nu namens JA21 in de Tweede Kamer. Op 2 maart 2009 werd Eerdmans namens Leefbaar Capelle geïnstalleerd als deeltijdwethouder in Capelle nadat de VVD zich terugtrok. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 stond Eerdmans als lijstduwer op de 24e plaats op de lijst voor Leefbaar Capelle. Hij kreeg zoveel voorkeurstemmen, dat hij als nummer 2, na lijsttrekker Ans Hartnagel, in de raad terechtkwam. Hij besloot echter niet in de raad te blijven, maar een nieuw wethouderschap aan te gaan. In Rotterdam zijn Judith Bokhove (ex-logopediste van 2000 tot 2018 in ‘s-Gravenland) en Michiel Grauss (raadslid van 2001 tot 2018 in Capelle) wethouder maar waren zij lang in Capelle actief. Kortom, allemaal bekende namen die hier in onze gemeente actief zijn geweest. 

Lokale politici, ik ken er een aantal, zijn mensen die zich inzetten voor hun gemeente. Die staan voor hun politieke voorkeur en dienen hun partij. Sommigen maken een bewuste overstap maar blijven zich wel inzetten voor de bewoners. Alleen al om die reden is het goed om volgende week te gaan stemmen. Kijk nog eens op www.capelleaandenijssel.nl naar alle standpunten of kies iemand die u kent. Kijk gerust eens of uw buren niet op een lijst staan. En wie weet, staat u zelf over 4 jaar op een lokale partijlijst. Het kan zomaar in Capelle.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 21 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws gisteren
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50