• Aeroscan drone.
• Aeroscan drone. Foto: Aangeleverd

Drone maakt warmtebeelden in Schollevaar

Algemeen 729 keer gelezen

CAPELLE • De Gemeente Capelle aan den IJssel heeft Aeroscan in de arm genomen om van een tiental appartementencomplexen in Capelle warmtebeelden te maken. 

Hiervoor gebruikt Aeroscan een drone met warmtecamera. Een warmtebeeld vertelt in één oogopslag of een gebouw goed geïsoleerd is. Met deze warmtebeelden kunnen de leden van de Vereniging van Eigenaars aan de slag met verduurzamen van het gebouw. 

Samen met Aeroscan maakt de gemeente warmtebeelden van de buitenkant van de woningen van een tiental appartementencomplexen in Capelle. Een warmtebeeld is een foto van een gebouw waarbij ‘warmtelekken’ zichtbaar worden. Dit zijn plekken waar warmte uit het appartement naar buiten ‘lekt’. Dat is zonde, want warmtelekken zorgen voor minder wooncomfort en een hoge energierekening. Naast de foto’s uit de lucht met de drone, worden ook foto’s vanaf de grond gemaakt met een camera op statief. De combinatie van lucht- en grondfoto’s zorgt voor een compleet overzicht van het gebouw. Met deze beelden kan de Vereniging van Eigenaars besluiten welke maatregelen genomen kunnen worden om het gebouw duurzamer te maken.  

Steeds meer bewoners en bestuurders van een Vereniging van Eigenaars gaan samen aan de slag met verduurzamen. Ook in Capelle. Wethouder Duurzaamheid Nico van Veen ziet dat steeds meer Capellenaren kiezen voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie van hun woning. “Zo’n warmtescan geeft de bewoner inzicht in mogelijke warmtelekken. Door goede isolatie houd je de warmte binnen: prettig voor het wooncomfort en de portemonnee. En daarbij ook voor het milieu.” 

Op de website www.aeroscan.nl/support is te zien in welke straten de drone zijn vluchten in Capelle maakt. Deze planning wordt dagelijks bijgewerkt in verband met de weersomstandigheden. Bij erg harde wind of storm kan de drone niet worden gebruikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 10 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10