• Rody van Hemert langs de lijn bij zijn nieuwe club.
• Rody van Hemert langs de lijn bij zijn nieuwe club. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Zwervers is Van Hemert op het lijf geschreven

Algemeen 536 keer gelezen

CAPELLE • CVV Zwervers en zijn nieuwe trainer Rody van Hemert lijken voor elkaar ‘gemaakt’. Dat komt mooi uit, want de 34-jarige oefenmeester gaat deze zomer als opvolger van Ton van Bremen aan de slag op sportpark Couwenhoek.

“Ik ben door Rob Naaktgeboren benaderd om eens te komen praten”, vertelt Van Hemert, bezig aan zijn derde seizoen als technisch verantwoordelijke man bij zaterdagderdeklasser Rijnmond Hoogvliet Sport en ook actief in de trainersstaf van FC Dordrecht -21. “Tijdens het eerste gesprek had ik al meteen het gevoel dat Zwervers een club is die mij me past. Ik hecht aan een voetbalomgeving waarin de wil aanwezig is om op het vlak van de faciliteiten professionalisering toe te passen. Bij RHS heb ik daarin samen met de club al verbeteringen kunnen doorvoeren, maar ik merk nu - na twee seizoenen- dat mijn ambities groter zijn dan mijn huidige voetbalomgeving me kan bieden. Daar kwamen de coronaperikelen nog eens bij. Twee competities zijn niet uitgespeeld, waardoor je de uitwerking van alle technische veranderingen niet optimaal hebt kunnen ervaren. Ik hoop uiteraard dat we het huidige seizoen wél uit kunnen spelen en in ieder geval een periodetitel kunnen pakken.”

Zijn activiteiten bij RHS en FC Dordrecht vormen geen enkele belemmering om zich alvast flink te verdiepen in CVV Zwervers en zich een beeld te vormen over hoe de club in elkaar steekt en op welke manier de selectie moet worden vormgegeven. “Ik heb daarover al een aantal positieve gesprekken mogen voeren”, zegt Van Hemert. “Ook het ik met een vijftal wat oudere spelers gepraat. Ook bij hen trof ik enthousiasme. Dat bevestigde mij in mijn goede gevoel over deze club.” 

“Ik wist vooraf al vrij veel over Zwervers omdat één van de spelers - Marlon Oranje- op de Couwenhoek speelt. Marlon ken ik nog van FC Dordrecht. Hij liet me weten dat hij Zwervers een geschikte club voor me zou vinden. Tja, en van het een kwam het ander.”


Rody van Hemert beseft dat er interessante uitdagingen op hem staan te wachten. De transformatie van zondageersteklasser naar zaterdageersteklasser is daar één van. “Ik denk dat de huidige selectie al prima mee zou kunnen draaien op het zaterdagniveau”, schat hij in. “Het is echter wel zaak om de selectie wat te verbreden. De komende tijd gaan we die puzzel proberen in te vullen. En verder streef ik er naar om de supporters straks een Zwervers te bieden waar altijd wat te beleven valt in de zin van aanvallend en attractief voetbal. Ik verheug me er op.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 6 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 22 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws gisteren
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws gisteren
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04