• Organist René Troost.
• Organist René Troost. (Foto: Aangeleverd)

Orgelconcert in de St. Paulus’ Bekeringkerk

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op donderdag 9 december is er een orgellunchconcert in de St. Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan. 


De organisatie vindt het de hoogste tijd dat het Leeflangorgel in de kerk weer eens een hoofdrol vervult, dit keer bespeeld door organist René Troost. René (1984) heeft lessen gevolgd bij Jos Vogel, Margreeth Chr. de Jong, Jan Wisse en Bram Beekman. Hij is als organist verbonden aan de Ter Hoogekerk te Middelburg. Daarnaast speelt René klavecimbel. 

René Troost heeft een gevarieerd programma voorbereid: dansmuziek uit de 16e eeuw; een Toccata van J. Pzn Sweelinck (in het Sweelinckjaar 1621-2021); van Bach speelt hij o.a. Nun komm, der Heiden Heiland (Advent) en twaalf fantasiewerken van zijn docente M.Chr. de Jong (1961).

Het programma begint om 12:30 uur. Inloop vanaf 12:00 uur, einde circa 13:15 uur. Als gebruikelijk is de toegang vrij. Na afloop is er een deurcollecte-op-afstand.

Er is geen catering aanwezig, maar bezoekers kunnen hun eigen lunch meenemen.

Er wordt om een QR-code en legitimatie gevraagd, en bezoekers wordt een zitplaats aangewezen. Daarnaast verzoekt de kerk luisteraars om een mondkapje op te doen op weg naar hun plaats. Er is ruimte voor 75 bezoekers. Aanmelden is niet nodig.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan