Jan Philippo en Erik den Braber: druk bezig met de voorbereidingen op Capelle-NEC,
Jan Philippo en Erik den Braber: druk bezig met de voorbereidingen op Capelle-NEC, Foto: Jan Timmer

Capelle leeft toe naar N.E.C.

Sport 484 keer gelezen

CAPELLE • Vv Capelle bereidt zich voor op het bekerduel met N.E.C.. En daar komt veel bij kijken, zeker óók op de achtergrond.

Toen de thuiswedstrijd tegen N.E,C. uit de lotingkoker van de KNVB kwam rollen, werd er even flink gejuicht bij vv Capelle. Op woensdag 27 oktober kruisen de clubs om 20.00 uur de degens. Kaarten voor het duel zijn inmiddels niet meer te krijgen. Voetballen tegen een eredivisieclub ís en blijft iets speciaals, stelden ze op sportpark ‘t Slot enthousiast vast, om vervolgens aan de slag te gaan met de organisatie van het bekerduel. 

Geen geringe klus, zo weten wedstrijdcoördinator Jan Philippo en veiligheidscoördinator Erik den Braber. Den Braber zorgt er tijdens wedstrijden van het eerste elftal voor dat alles rondom het veld veilig verloopt. “Dat doen we met twee tot drie stewards. Dat is bij een gewoon competitieduel voldoende. We letten onder meer op zaken als alcohol- en vuurwerkgebruik. Ook de veiligheid van spelers, technische staf en scheidsrechters behoort tot onze aandachtsgebieden. Vrijwel altijd verloopt één en ander goed.”

Voorschriften

In de bekerontmoeting met N.E.C., waar Capelle ook zijn nieuwe lichtinstallatie officieel in gebruik zal nemen, zal het ouderwets druk zijn op het sportpark. “Er is vooraf veel te regelen”, zegt Philppo. “Zo zijn er de voorschriften met betrekking tot toegangscontrole rond de coronavoorschriften, heb je te maken met een tegenstander die supporters meeneemt en staan we in nauwe verbinding met gemeente, politie en KNVB.

De bond heeft een stappenplan voor dit soort evenementen. Dat dient ons als leidraad voor een allesomvattend draaiboek dat zo’n 28 pagina’s telt.”

Bekerhistorie

“We hebben gelukkig vanuit het verleden al flink wat ervaring met dit soort wedstrijden. Capelle heeft namelijk al een paar keer eerder in ‘het grote’ KNVB-bekertoernooi gespeeld. Roda JC, FC Twente, FC Dordrecht, MVV; we hebben ze allemaal gehad. Met als hoogtepunt 2015 toen Capelle tot de kwartfinale reikte, waarin het werd uitgeschakeld door VVSB”. 

“Voor ons is het het allerbelangrijkst dat iedereen de wedstrijd tegen N.E.C. als een feestje zal ervaren: onze leden, onze supporters, de fans van N.E.C. en alle andere mensen die bij de avond betrokken zijn. Natuurlijk hopen we een ronde verder te komen, maar wat vooral telt is een goed verloop van het evenement. Als we na afloop mogen vaststellen dat dat gelukt is, zijn we tevreden”.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 7 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 23 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04