Foto: Stockfoto 123RF

Lichte daling criminaliteit in 2021

  •   keer gelezen

CAPELLE • In de gemeente Capelle aan den IJssel is het misdaadcijfer met zes procent gedaald in de eerste helft van 2021. De cijfers zijn vergeleken met de eerste helft van 2020.


Dit blijkt uit het rapport ‘Gezamenlijk Veiligheidsbeeld’ van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam. Vooral bij de High Impact Crimes (HIC) is een sterke daling te zien ten opzichte van 2020; zo daalde het aantal woninginbraken met 57 procent en kelderde het aantal bedreigingen en straatroven met respectievelijk 30 en 75 procent. Ook de diefstal van (motor-)voertuigen is gedaald in de eerste helft van dit jaar, zij het met kleinere verschillen. 

Het rapport laat verder zien dat de druggerelateerde criminaliteit gelijk is gebleven. 

Op het gebied van incidenten zijn wisselende cijfers te zien. Drank-, drugs- en verkeersoverlast nam licht toe, terwijl er een lichte daling te zien is van overlast door jeugd en verwarde personen. Het totaal aantal verwijzingen naar Bureau Halt nam af met vijf, een relatieve daling van 24 procent.

Over de hele linie past de dalende criminaliteit in Capelle in het beeld van de hele eenheid Rotterdam. In de regio daalden de misdaadcijfers gemiddeld met elf procent.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten