Foto: Stockfoto

Stichting Hulpdienst Capelle zoekt vrijwilligers voor vervoersdienst

  •   keer gelezen

CAPELLE • De Stichting Hulpdienst Capelle (SHC) kan nieuwe vrijwilligers momenteel goed gebruiken.


De SHC is opgericht met als doel zelfstandig wonende senioren in Capelle aan de IJssel op een breed gebied van dienst te zijn. De hulpdienst is een dienstverlenende vrijwilligersorganisatie binnen de gemeente Capelle aan den IJssel. Zij verzorgt bijvoorbeeld vervoer voor 50-plus, telefooncircels, een hondenuitlaatservice, computerondersteuning en klusjes in huis.

De grootste dienst is echter de vervoersdienst. Binnen Capelle aan den IJssel en diverse bestemmingen erbuiten wordt er vervoer uitgevoerd door vrijwilligers en daarbij wordt gebruik gemaakt van hun privé auto. SHC werkt daarbij met een vast tarief. Binnen Capelle aan den IJssel geldt altijd een tarief van drie euro voor een enkele reis. Bij bestemmingen buiten Capelle aan den IJssel, waarvoor geen vast tarief is vastgesteld, wordt het te betalen bedrag bepaald op basis van het daadwerkelijk gereden kilometers heen- en terug. Deze ritprijzen zijn gebaseerd op een bedrag van 0,30 euro per kilometer.

Ritten kunnen worden uitgevoerd tussen 07.00 en 18.00 uur. Voor het aanvragen van vervoer kunt u uitsluitend gebruikmaken van het centrale telefoonnummer van de Stichting Hulpdienst Capelle: 0900 – 450 30 40

Een aanvraag voor vervoer kan worden ingediend van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 14:00 uur. U dient minimaal twee dagen van tevoren contact op te nemen.

Senioren van 50 jaar of ouder, woonachtig in Capelle aan den IJssel kunnen een beroep doen op de vervoersdienst.
Wij hebben geen mogelijkheden om uw rolstoel te vervoeren.

Potentiele vrijwilligers die geïnteresseerd zijn kunnen telefonisch contact opnemen via 0900-4503040 of mailen naar osc.secr@gmail.com.

Op https://www.hulpdienstcapelle.nl/ is meer informatie beschikbaar.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten