Afbeelding

Capelle stijgt fors op ranglijst MKB-vriendelijkste gemeenten

Algemeen 46 keer gelezen

CAPELLE - Capelle aan den IJssel is één van de vriendelijkste gemeenten voor ondernemers van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwste ranglijst van MKB-Nederland. Landelijk staat Capelle op de 15e plaats en in Zuid-Holland zelfs op de 2e plaats. Een forse stijging ten opzichte van de vorige ranglijst.

MKB-Nederland onderzoekt elke drie jaar het ondernemersklimaat in alle circa 400 gemeenten. Voor de samenstelling van de lijst wordt de mening gevraagd van de ondernemers zelf. Bij het laatste onderzoek in 2012/2013 eindigde Capelle op de provinciale ranglijst als 3e en landelijk op de 27e plaats.
“Ook dat vonden we al een mooie score”, zegt wethouder Economische Zaken Eric Faassen. “Maar de nieuwste scores zijn natuurlijk helemaal goed. Ik ben er vooral trots op dat het de Capelse ondernemers zelf zijn die ons goede cijfers geven. En dat we een consistente lijn laten zien. Als we die lijn weten door te trekken lonkt over een paar jaar de eerste plaats in Zuid-Holland.”

Korte lijnen
Volgens MKB-Nederland zijn de Capelse ondernemers vooral tevreden over de korte lijnen die de gemeente in het contact met haar ondernemers hanteert. Er is één aanspreekpunt voor ondernemers, de accountmanagers zijn zeer toegankelijk en ook het gemeentebestuur is goed bereikbaar. Het totale tevredenheidsrapportcijfer voor het Capelse ondernemersklimaat is een 7,1. Capelle scoort hiermee bovengemiddeld. Zowel landelijk als provinciaal ligt het gemiddelde op een 6,2.
Verbeterpunten zijn er ook. Enkele ondernemers noemen het ontbreken van proactieve communicatie richting ondernemers en de soms te lage reactiesnelheid vanuit de gemeente. Wethouder Faassen: “We nemen de verbeterpunten uiteraard mee in de verdere ontwikkeling van onze werkwijze en ons beleid.”

Pijlers
Bij het onderzoek wordt de mening gevraagd van ondernemers op vier pijlers: de tevredenheid van ondernemers over de eigen gemeente, het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente, de gemeentelijke communicatie met ondernemers en de prijs/kwaliteitverhouding als het om de lokale lasten gaat. Kijk voor meer informatie op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 20 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws gisteren
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50