(foto: Twycer)
(foto: Twycer)

Feestelijk startsein uitbreiding de Koperwiek

Algemeen 40 keer gelezen

CAPELLE - Op woensdag 17 mei gaven wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) en Pieter Polman (directeur Wereldhave Nederland) het officiële startsein voor de uitbreiding van winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel.

Dit deden ze door het plaatsen van een damwand met behulp van een grote kraan. Na de officiële handeling werd op feestelijke wijze de impressie van het overdekte verblijfsplein met horeca en speelvoorzieningen onthuld.  
De uitbreiding van de Koperwiek maakt onderdeel uit van de ingrijpende vernieuwing van het Capelse centrum. Naast het nieuwe speelplein worden er ook gratis openbare toiletten en een 2-laagse parkeergarage met 280 gratis parkeerplaatsen ontwikkeld. Daarnaast vernieuwt de RET metrostation Capelle Centrum en gaat de gemeente onder meer het Stadsplein vernieuwen en de centrumring inclusief parkeervoorzieningen volledig opnieuw inrichten. De verwachting is dat de totale herontwikkeling van het winkelcentrum in 2019 wordt afgerond.
Over winkelcentrum de Koperwiek
Winkelcentrum de Koperwiek is ruim en licht opgezet, grotendeels overdekt en heeft vele voorzieningen. De mix van ruim 80 winkels, horeca, dienstverlening en cultuur is verrassend en biedt voor elk wat wils. Het Isala Theater, het gemeentehuis en het Stadsplein met diverse horecagelegenheden zijn ook naast het winkelcentrum gelegen. Daarnaast onderscheiden de evenementen die er regelmatig worden georganiseerd en de wekelijkse markt het winkelcentrum van vele andere centra. Het winkelcentrum is zeer goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. 
Over Wereldhave 
Wereldhave is een Nederlandse beursgenoteerde belegger in vastgoed. Zij investeert in winkelcentra in Noordwest Europa die dominant zijn in hun verzorgingsgebied. ‘Convenient shopping’ staat daarbij centraal: een goede bereikbaarheid met een breed aanbod dat voorziet in 90% van de winkelbehoefte, gezellig en gemakkelijk winkelen, aantrekkelijke horeca en een mix van (inter)nationale huurders met ‘lokale helden’. www.wereldhave.com.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 20 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50