De winnaars als stralende middelpunt! (foto: Esther Lammers-Pille)
De winnaars als stralende middelpunt! (foto: Esther Lammers-Pille)

Winnaars van SWKGroep Innovatieprijs bekend gemaakt!

Algemeen 38 keer gelezen

De beweegplaat van de negenjarige Cas en de Buurt&Zo app zijn uitgeroepen tot winnaars van de SWKGroep Innovatieprijs 2017. Zij gaan samen met de SWKGroep aan de slag met deze ideeën om onze wereld mooier en duurzamer te maken.

CAPELLE - Cas van negen jaar heeft de beweegplaat bedacht. Op een grote plaat zijn sensoren gekoppeld die energie opvangen. Door mensen erop te laten bewegen, springen, dansen of lopen wordt energie opgewekt. Deze energie wordt in een generator opgevangen. Daar wordt het omgezet in stroom. Zo kan bijvoorbeeld een lamp branden. 
Winnaar in de categorie achttien jaar en ouder is de Buurt&Zo app. Deze app vervangt de kleurenkaart om zorgen en talenten van jongeren in kaart te brengen. Zowel jongeren als jongerenwerkers kunnen de app gebruiken. De app verlaagt de drempel voor jongeren, scheelt tijd en heel veel papier. Lekker duurzaam en handig dus!

De SWKGroep Innovatieprijs
Het is het Jaar van Techniek binnen de SWKGroep waar IJsselkids onderdeel van is. Daarom is IJsselkids op zoek gegaan naar innovatieve ideeën om onze mooie aarde te beschermen. Ruim 170 ‘Willie Wortels’ zonden hun idee in. De jury koos hieruit zeven finalisten. De ruim 2500 online uitgebrachte stemmen telden voor 50% mee in de finale. De andere 50% werd bepaald door de jury bestaande uit Rien de Vries (directeur Dutch Innovation Factory), Nino Bellengé (Health Innovator bij Vital Innovators) en Naz Cosgun (kinderraad BSO). Alle ideeën die de finale hebben gehaald, zijn te bekijken op www.innovatieprijs2017.nl.

Aan de slag met het idee!
Naast een medaille, beker en winnaarscheque mogen de winnaars samen met de SWKGroep verder aan de slag met hun idee. Daarnaast brengen de winnaars een uniek bezoek aan de Dreamhal van het Nuon Solar Team. Cas krijgt een speciale  workshop waarin hij zijn eigen Nuna (zonne-auto) mag bouwen. De winnaars in de categorie achttien jaar en ouder mogen aanwezig zijn bij de wereldrecordpoging van de Nuna, de beste zonne-auto ter wereld, én meerijden in de mission control auto.

Over IJsselkids
IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. IJsselkids is HKZ gecertificeerd. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

V.l.n.r Jolanda, Cees en Lidy. Achter hen op de foto staat Lindsey.
Kapper Cees Labrie stopt na 50 jaar met zijn zaak: 'Tijd van komen en een tijd van gaan' Advertorial 13 uur geleden
Afbeelding
Column - Zoek de verschillen in budgetteren Nieuws 15 uur geleden
• De brandweer kijkt bij de kelderbox naar binnen.
Kelderbox met een luchtje: brandweer ontdekt lekkende motor 112 16 uur geleden
• Het gemeentehuis van Capelle.
Gemeente Capelle doet beroep op inwoners: 'Zeg afspraak op tijd af' Nieuws 7 mei, 15:59
Afbeelding
Buurtbankjesdag: zet hapje en bankje klaar voor de buren in Middelwatering Nieuws 7 mei, 14:13
• Soufiane Touzani in actie op het trapveldje in Schenkel.
Freestyle voetballer Soufiane Touzani komt naar U13 Cup Sport 7 mei, 11:29
• Dick Jaspers: komend seizoen te zien bij Paperclip in Capelle.
SPC Capelle stunt met komst Dick Jaspers: 'We hebben een fenomeen binnengehaald' Sport 7 mei, 10:03
Afbeelding
Asfalt op Abram van Rijckevorselweg vervangen: weg deels dicht van 14 op 15 mei Nieuws 6 mei, 17:49