Volle concentratie aan het bord.
Volle concentratie aan het bord. (Foto: PR)

Jeugdschaken op hoog niveau

  •   keer gelezen

Capelle - De 38e editie van het Klim-Open Jeugdschaaktoernooi leverde weer spannende en goede partijen op. Ook leuk: de organiserende vereniging behaalde weer heel wat prijzen.


Door Jan Timmer

Het is een mooie traditie, op één van de laatste zaterdagen voor de Kerst komen jeugdschakers uit de regio, maar ook van daar buiten naar Capelle om daar mee te doen aan dit altijd gezellige en sportieve toernooi. Klim-Op schaakcoach Jan Sijbesma zorgde samen met Bep van Hoorn en een grote groep vrijwilligers voor een vlekkeloos verloop van het toernooi. De deelnemers waren in drie leeftijdscategorieën verdeeld: t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. In de jongste categorie was David Madularea uit Spijkenisse met 6 punten uit 7 partijen de winnaar. Samuel Lopes van de Klim-Op scoorde ook 6 uit 7, maar had wat minder weerstandspunten en werd tweede. Lavanan Ponnaiya werd met 4 uit 7 derde. In de categorie t/m 10 jaar was de thuisspelende club duidelijk de sterkste. de eerste drie plaatsen werden door Klim-Oppers bezet. Dana Verheij was met 6,5 uit 7 de sterkste. Van dit meisje, dat dit jaar op het Nederlands Kampioenschap al tweede werd, zullen we in de toekomst nog veel horen. Alan Bakija werd met 6 uit 7 tweede en Rawi Wortman met 5 uit 7 derde. Om het Klim-Op-feest compleet te maken was Manixia Wortman na Dana Verheij het beste meisje met 4 uit 7. In de oudste categorie, t/m 12 jaar, was Matteo van Cleef van VAS Amsterdam met 5,5 uit 7 de sterkste. Cornelis Pols van sv Krimpen a/d IJssel haalde ook die score, maar werd op weerstandspunten tweede. Daniel Franke van de Klim-Op werd met 5 uit 7 derde. Het beste meisje in deze categorie was Kathleen Velasco van de thuisspelende vereniging.

Alle deelnemers gingen na afloop met een leuke herinnering in de vorm van een standaardje naar huis. “We kunnen als organisatie weer terugzien op een erg geslaagd en gezellig jeugdschaaktoernooi”, blikt Jan Sijbesma terug op de denksporthappening. “Alle vrijwilligers wil ik hartelijk bedanken voor hun inzet!”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten