Afbeelding

IJsselkids vormen levend peace-teken voor War Child

20 okt, 10:00 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Donderdag 19 oktober organiseerde Kinderopvang IJsselkids een War Child Dag voor alle BSO-kinderen vanaf 8 jaar. Een bijzondere dag met een mooie verrassing, maar ook een dag om stil te staan bij de problemen die leeftijdsgenoten hebben elders in de wereld. Door het vormen van een levend peace-teken lieten de kinderen zien mee te leven met kinderen in oorlogsgebieden.

Alle BSO-kinderen verzamelden zich bij buitenschoolse opvang locaties Het Lachhotel, Stolwijk en Het Gruttonest. Daar kregen zij een presentatie van een vrijwilliger van War Child, gevolgd door een interactieve quiz. Enthousiast en onder de indruk van de activiteiten van War Child vormden de kinderen buiten een levend peace-teken. Op veel locaties was er daarna nog een spelprogramma. Met spellen die ook door kinderen in oorlogsgebieden worden gespeeld. De SWKGroep, waar IJsselkids onderdeel van is, werkt een jaar lang samen met War Child. Deze samenwerking biedt bijzondere extra’s voor de BSO-kinderen. Naast deze War Child Dag krijgen alle kinderen vanaf 8 jaar een bijzonder cadeau. De kinderen mogen één jaar gratis lid worden van de War Child Kidsclub. Hier komen de kinderen alles te weten over kinderen in andere landen en over War Child zelf. De SWKGroep heeft de kosten voor het lidmaatschap voor de kinderen betaald. Zodat War Child nog meer kinderen kan helpen.

Over War Child

Wereldwijd leven momenteel zo’n 250 miljoen kinderen in conflictgebieden. Deze kinderen kampen dagelijks met de gevolgen van aanhoudend geweld. War Child zet zich in 15 landen actief in voor het welzijn van oorlogskinderen. De organisatie biedt de kinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Ondanks de vaak traumatische ervaringen kijken de kinderen dankzij deze steun samen met War Child weer met vertrouwen naar hun toekomst.

Over IJsselkids

IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. IJsselkids is HKZ gecertificeerd. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05