Infobulletin mantelzorg met uitnodiging Dag van de Mantelzorg

18 okt, 12:14 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Wie langdurig zorgt voor iemand anders is mantelzorger. Mantelzorgers die zich bij Welzijn Capelle hebben aangemeld, ontvingen het Infobulletin Mantelzorg met informatie. In het infobulletin staat onder andere informatie over de Dag van de Mantelzorg op 10 november aanstaande. Alle mantelzorgers in Capelle aan den IJssel zijn van harte welkom!

Mantelzorg is de naam die gebruikt wordt voor mensen die ondersteuning, hulp of zorg geven aan iemand met wie ze een sociale relatie hebben. Het gaat om een langdurige onbetaalde inzet voor iemand met een beperking of chronische ziekte/aandoening. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden bij Welzijn Capelle. Dit kan door het invullen van het aanmeldformulier op de website www.welzijncapelle.nu of door het opvragen van een aanmeldformulier bij het Servicepunt Mantelzorg via 010 - 264 02 20.

Infobulletin
Ieder kwartaal ontvangen mantelzorgers het Infobulletin Mantelzorg, digitaal of per post. In dit bulletin is informatie te vinden die voor mantelzorgers interessant kan zijn. Zoals een overzicht met bijeenkomsten bedoeld voor mantelzorgers en informatie over voorzieningen en regelingen. “Het vinden van de juiste informatie in zorg- en welzijnsland is soms een zoektocht. Je voelt je in een doolhof,” aldus mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok, “Ik probeer naast het persoonlijk contact ook in het infobulletin de weg te wijzen en mantelzorgers te attenderen op allerlei voorzieningen. Het infobulletin kunt u ook als belangstellende ontvangen of lezen op de website van Welzijn Capelle.”

Dag van de Mantelzorg
Op 10 november aanstaande wordt de Dag van de Mantelzorg gevierd. Welzijn Capelle zorgt ook dit jaar weer voor de organisatie. Het dagprogramma wordt, gespreid over de dag, gevierd in de vier wijken. Mantelzorgers uit Middelwatering zijn van 10.00 tot 12.00 uur welkom in Buurtcentrum De Fluiter. Mantelzorgers uit Oostgaarde in recreatiecentrum De Serre van 12.00 tot 14.00 uur. Mantelzorgers uit Schollevaar kunnen van 14.00 tot 16.00 uur terecht in Huis van de Wijk Picasso en mantelzorgers uit West Capelle worden van 16.00 tot 18.00 uur verwacht in wijkcentrum de Harp. Zo worden de mantelzorgers in hun eigen wijk in het zonnetje gezet. Bij de activiteiten op de vier locaties is er vooral gelegenheid voor ontmoeting. Er wordt informatie gegeven over de Capelse Mantelzorgpas, de OpStapBus, Welzijn Capelle, het Servicepunt Mantelzorg en activiteiten in de buurt. De nadruk zal echter liggen op contacten met wijk(bewoners) en met andere mantelzorgers en het genieten van een moment voor de mantelzorger. Nog vragen? Neem dan contact op met het Servicepunt Mantelzorg, 010 – 264 02 20.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05