Burak Ursan: 'Blij dat ik bij Zwervers ben gebleven.' (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Burak Ursan: 'Blij dat ik bij Zwervers ben gebleven.' (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Burak Ursan blij met Zwervers

Algemeen 33 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Burak Ursan twijfelde deze zomer of hij wel of niet bij CVV Zwervers zou blijven voetballen. “Ik heb de juiste beslissing genomen door niet weg te gaan,” zegt de aanvaller nu.

Door Jan Timmer

“Kort voor het einde van vorig seizoen vertrok de trainer die mij had meegenomen van mijn vorige club Kocatepe - Ron van den Berg, red.) en met wie ik het goed kon vinden”, vertelt Ursan (28). “En niet veel later werd duidelijk dat van de Zwervers-selectie nog maar enkele spelers zouden overblijven. Ik heb toe eerlijk gezegd wel even diep nagedacht wat ik zou gaan doen. Uiteindelijk besloot ik om Zwervers trouw te blijven. Een pure gevoelskwestie, gebaseerd op het feit dat ik dit een prettige vereniging vindt waar alles rondom de selectie goed georganiseerd is en waar ik me thuis voel.” Ursan’s intuïtie liet hem niet in de steek. Na de degradatie uit de eerste klasse en met de komst van nieuwe trainer Adri van Tiggelen en een flink aantal nieuwe spelers, is de sfeer op sportpark Couwenhoek in positieve zin veranderd. “De eerste competitiewedstrijd verloren we, maar daarna gingen we alleen maar beter spelen en regen we de overwinningen aan elkaar. Alleen jammer dat we vorige week tegen Wippolder niet verder kwamen dan 1-1. Maar goed, dat kan gebeuren. Als ik om me heen kijk zie ik een elftal met spelers die beseffen dat ze sterk zijn als er vanuit het collectief gedacht wordt. Vorig seizoen hadden we misschien betere spelers, maar nu zijn we als team goed. Mij geeft dat meer bevrediging, als ik eerlijk moet zijn. Ik durf te zeggen dat als we dit weten vast te houden, een serieuze kanshebber zijn op de titel. We hebben de drie zwaarste tegenstanders inmiddels gehad. Dat leverde drie winstpartijen op. Nu moeten we door en dat gaat gebeuren ook!”

Burak Ursan speelt bij CVV Zwervers als rechteraanvaller. “Van oorsprong ben ik centrumspits, maar de trainer ziet me liever vanaf de zijkant komen en acties maken. Ik kan me in die rol prima vinden, temeer ook omdat we voorin veel switchen en ik op sommige momenten mijn vrijheid mag pakken. Da’s lekker voetballen, hoor!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 20 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50