Danielle van Veghel samen met haar moeder op de dag dat haar moeders wens door Stichting Ambulance Wens werd vervuld. (Foto: PR)
Danielle van Veghel samen met haar moeder op de dag dat haar moeders wens door Stichting Ambulance Wens werd vervuld. (Foto: PR) Foto: Thea van der Raaf

Danielle gaat hardlopen om wensen te vervullen

Algemeen 35 keer gelezen

Krimpen aan den IJssel/Capelle - Zondag 10 december wordt in Rotterdam de DSW Bruggenloop gelopen. Een van de deelnemers is Capellenaar Danielle van Veghel van Fitclub Krimpen. Ze loopt de 15 kilometer over zes bruggen met een doel: geld inzamelen voor Stichting Ambulance Wens. Vrijwilligers van deze stichting hebben haar moeder, aan het einde van haar leven, een mooie dag bezorgd.

Door Thea van der Raaf

Danielle verloor vorig jaar haar moeder na een ziekbed van twee jaar. Een ingrijpende gebeurtenis voor de jonge moeder met twee kinderen. Danielle: “Toen mijn moeder naar de hospice ging stelde de verpleegkundige voor om haar nog een mooie dag te geven. Tegen de tijd dat ik het wilde organiseren viel mijn moeder in een diepe slaap. Uiteindelijk werd ze toch weer wakker, maar het was voor mij het sein om nu echt actie te ondernemen. Ik heb Stichting Ambulance Wens gebeld en wat zo mooi was, het kon direct de volgende dag al. We gingen met mijn moeder naar Renesse om nog eenmaal samen te zijn met haar twee zussen. We bezochten de Neeltje Jans. Speciaal voor haar gaven ze een show met de zeeleeuw en mijn moeder ging samen met de zeeleeuw op de foto. De dag werd afgesloten met een etentje in een strandpaviljoen. Mijn moeder was dol op de zee en het strand. Deze dag heeft ze heel bewust meegemaakt en ze heeft er een fijne herinnering aan gehad zolang ze er nog was. Ze overleed drie weken later. Als ik ziek word zou ik ook zo’n mooi dag willen”, zegt Danielle overtuigend. “Het hoeft niet altijd iets groots te zijn, maar het is wel belangrijk. Het heeft veel indruk gemaakt. Soms kan het niet, maar als het wel kan, hoe zwaar het ook is, doe het voor de patiënt. Het was voor mijn moeder een houvast en voor ons is het een dierbare herinnering.” In de tijd dat haar moeder ziek werd vond Danielle een uitlaatklep in het hardlopen. Even de gedachte op nul, even alleen met zichzelf. Inmiddels is ze zo getraind dat ze meedoet aan de Bruggenloop. Ze werkt er hard voor en heeft onlangs nog de Van Brienenoordbrug tweemaal op en af gelopen. “Deze brug komt aan het einde van het parcours en is behoorlijk pittig. Ik wil niet voor verrassingen komen te staan”, zegt Danielle. Tijdens de Bruggenloop laat Danielle zich sponsoren om geld in te zamelen voor Stichting Ambulance Wens. Deze stichting bestaat uit een groep medisch geschoolde vrijwilligers die gratis de laatste wens van terminale patiënten verzorgd. Haar doel, 500 euro, heeft Danielle gehaald. Nu hoopt ze haar inzet te verdubbelen om een mooie bijdrage te leveren aan Stichting Ambulance Wens. Zodat andere mensen net als haar moeder een mooie dag beleven.

Doneren via supportanddonate.com/doneer-pagina/1881/danielle-loop-de-bruggen-in-rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 11 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10