Zo'n 450 leerlingen van twaalf Capelse basisscholen doen deze week een praktijkexamen.
Zo'n 450 leerlingen van twaalf Capelse basisscholen doen deze week een praktijkexamen. (Foto: Frank de Roo)

Examen op de fiets in Capelle van start

  •   keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Het startsein voor het fiets verkeersexamen is gegeven in Capelle. Vandaag gaf wethouder Dick van Sluis groen licht voor dit examen in de gemeente. Zo’n 450 leerlingen van twaalf Capelse basisscholen doen deze week een praktijkexamen.


Het schriftelijk examen haalden zij al eerder. Nu kunnen ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde regels kunnen toepassen.

Wethouder Van Sluis: “Het is belangrijk dat kinderen weten hoe ze veilig in het verkeer moeten handelen. Straks als ze naar de middelbare school gaan, fietsen ze vaak verder en hebben ze te maken met drukker verkeer. We willen hiermee voorkomen dat scholieren betrokken raken bij verkeersongelukken.”

De kinderen van groep 7 en 8 van Capelse basisscholen hebben de route tenminste éénmaal geoefend. Hierdoor kunnen ze hun volle aandacht richten op het toepassen van de verkeersregels.

In oranje hesjes leggen de leerlingen een route af, die door hun woon- en schoolgebied gaat. Op diverse punten op het parcours beoordelen vrijwilligers hun verrichtingen. Na afloop krijgen ze een verkeersdiploma.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten