Wim Molenaar en Tiemen Schouten leggen uit dat je geen rommel hoeft te verwachten. (Foto: Margriet van Dam)
Wim Molenaar en Tiemen Schouten leggen uit dat je geen rommel hoeft te verwachten. (Foto: Margriet van Dam)

Verkoopdagen Nieuwe Westerkerk: Geen rommel op deze rommelmarkt

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - De Nieuwe Westerkerk organiseert op 26 en 27 oktober de Verkoopdagen. Op deze twee dagen is er een rommelmarkt waarvan de opbrengst naar de kerk en een goed doel gaat. Echte rommel wordt niet verkocht.

Door Margriet van Dam

“We noemen het een aangeklede rommelmarkt”, vertelt Tiemen Schouten van de organisatie. “We verkopen glazen, kopjes, potjes, pannen, kaarten, handdoeken, boeken, speelgoed, schorten, plantjes, oliebollen, groente, fruit, kaas, advocaat en we verzorgen ter plekke de catering. Er is een verloting met als hoofdprijs een fiets.” “Er is ook een prachtig houten poppenhuis te winnen, dat door een gemeentelid is gemaakt”, voegt Wim Molenaar eraan toe, die alle vrijwilligers aanstuurt. “Andere keren heeft dit gemeentelid een kasteel en boerenwagens gemaakt. Verder hebben we het Rad van Avontuur, waarmee leuke prijzen zijn te verdienen. We hebben een grote elektrahoek met telefoonopladers, batterijen, beeldschermen, verlichting en huishoudelijke apparatuur. Mensen die minder te besteden hebben, komen daar op af. Vrijdagavond is dat de klapper.”

“Vrijdag gaan we om 19.00 uur open en om 18.00 uur staan mensen al te wachten”, zegt Schouten. “Er zijn ook koopjesjagers of mensen die op zoek zijn naar bijzondere dingen. Dat zie je vooral terug in drie stands: bij de boeken, in de antiekhoek en in de elektrahoek. We vragen van de kerkleden goede, bruikbare en verkoopbare spullen. We willen geen rommel verkopen.” “Daarom hebben we een team van gemeenteleden die alles uitzoekt”, vult Molenaar aan. “We hebben de hele week bijna tachtig vrijwilligers rondlopen die bij verschillende activiteiten meehelpen. Het leeft binnen de gemeente. Het zijn dagen van verbondenheid met elkaar.”

Wat is nieuw dit jaar? “We gaan de ruimte anders benutten”, legt Schouten uit. “Door de nieuwe aanbouw hebben we extra ruimte om onze spullen neer te zetten. Zo worden de boeken overzichtelijker neergezet. Dit geldt ook voor andere kramen en dat is ten gunste van de hele verkoop.”

De Verkoopdagen zijn op vrijdag 26 oktober van 19.00 uur tot 21.30 uur en op zaterdag 27 oktober van 09.30 uur tot 15.00 uur. Adres van de Nieuwe Westerkerk: Valeriusrondeel 670. De opbrengst van de rommelmarkt is voor de kerk en voor Stichting Ontmoeting in Rotterdam. Dit is een stichting die daklozen en mensen aan de rand van de samenleving ondersteunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 5 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 21 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws gisteren
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws gisteren
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04