Ron Timmers werkt hard aan een stabieler Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Ron Timmers werkt hard aan een stabieler Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Timmers meer coach dan ooit

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Punten sprokkelen om daarmee zo snel mogelijk een veilige positie in de Hoofdklasse te kunnen bereiken; dat is het credo voor Capelle dit seizoen.

Door Jan J. Timmer

Zeker met deze jonge ploeg is het van belang om gevrijwaard te blijven van de spanning van het móeten”, weet trainer Ron Timmers. “Want dat kan blokkades opleveren waardoor je je kwaliteiten naar beenden haalt.” Een exodus van ervaren spelers, de geannuleerde komst van een aantal nieuwe sterkhouders en een reeks langdurige blessures hebben tot gevolg gehad dat Capelle dit seizoen aantreedt met een eerste team waarin verschillende spelers rondlopen die deze zomer nog dachten in het tweede elftal te zullen spelen. “Stuk voor stuk goedwillende jongens”, zo bestempelt Timmers ze. “Maar óók voetballers zonder enige ervaring op divisie- of Hoofdklasse niveau. Je hebt in zo’n situatie routiniers nodig die weten wat er te koop is en in het veld als verlengstuk van de trainer fungeren. Daarvan hebben we er door omstandigheden te weinig. Gevolg is dat hele goede momenten zomaar worden afgewisseld door slechte. Het verklaart ook dat je de ene week met 5-1 wint van SC Feyenoord en week week later met 4-1 ten onder gaat tegen Ter Leede.”
Timmers zegt weinig last te hebben gehad van de bestuurlijke perikelen en de wisseling van de wacht binnen de Technische Commissie op sportpark ‘t Slot. “Er is nu een nieuwe TC”, weet hij. “En die bestaat uit acht mensen die momenteel aan het inventariseren zijn wat de club nodig heeft. “Mijns inziens kan Capelle spelers met ervaring, kwaliteit én plezier in het spelletje goed gebruiken. Ik denk dat je daar meer aan hebt dan aan jongens die van een BVO afkomstig zijn en hun leven lang ‘luxe voetbal’ zonder al teveel weerstand hebben gespeeld. Harkemase Boys uit is écht iets heel anders dan spelen tegen Jong-Willem II, neem dat maar van me aan.”

Capelle wacht nog drie wedstrijden tot aan de winterstop. Komende zaterdag speelt de ploeg van Ron Timmers men uit tegen het iets hoger geklasseerde Zwaluwen, de week daarop treft men in eigen huis middenmoter FC Rijnvogels. De eerste helft van het seizoen in de Hoofdklasse A sluiten de Slotbewoners af met een uitwedstrijd in en tegen subtopper Spijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 6 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 22 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws gisteren
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws gisteren
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04