Afbeelding

Aandacht voor mantelzorgers op 10 november in Capelle

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Ouders die voor hun gehandicapte kind zorgen, kinderen die dagelijks hun vader met dementie bezoeken, buren die hun oudere buurvrouw in de gaten houden: allemaal mantelzorgers die belangrijk werk doen. Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Welzijn Capelle heeft het hele jaar – en ook op deze speciale dag – aandacht voor mantelzorgers.

Mantelzorgers die ingeschreven staan bij Welzijn Capelle en in het bezit zijn van de Mantelzorgpas kunnen ook dit jaar kiezen uit een cadeautje bij één van de deelnemende Capelse bedrijven: Slijterij De Bodega van Wijk en Bloembinderij Marcel Gorissen en Limburgia Vlaai. Mantelzorgers krijgen een flyer thuis met daarop het aanbod. Tot 5 januari is het mogelijk het cadeautje op te halen. “Mooi is dat alle mantelzorgers een cadeautje krijgen”, aldus Dineke Schaaphok, coördinator Mantelzorg bij Welzijn Capelle.

MantelzorgMenu
Het volgende MantelzorgMenu is op maandag 11 november, na de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zijn welkom vanaf 17.30 uur, de maaltijd start om 18.00 uur. De bijeenkomst eindigt ongeveer om 20.00 uur. Aanmelden kan bij het VIP, 010 - 264 02 20 of vip@welzijncapelle.nu (o.v.v. MantelzorgMenu en eventuele dieetwensen). Kosten: € 4,00. Bij de maaltijd zijn melk, karnemelk en water inbegrepen, overige drankjes zijn voor eigen rekening. Let op: er is plaats voor maximaal 30 gasten.

Wethouder op bezoek
Wethouder Marc Wilson gaat op 6 en 11 november bij mantelzorgers op de koffie. De wethouder vindt het belangrijk om de verhalen te horen van de mantelzorgers zelf. Hoe ingrijpend mantelzorg kan zijn blijkt ook uit het verhaal van Sjors Musch en Anneke van der Maarel. Lees hun relaas op https://www.welzijncapelle.nu/nieuws/in-voor-en-tegenspoed.

Trainingen en workshops voor mantelzorgers
Het kenniscentrum van Welzijn Capelle biedt ook trainingen en workshops aan voor mantelzorgers. Op 14 november is er bijvoorbeeld een gratis workshop Gezond slapen en dromen. In de workshop leer je vanuit ontspanning beter in en door te slapen en op een creatieve manier omgaan met dromen. De introductie op Mindfulness op 21 november is ook bestemd voor mantelzorgers. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.capelledoet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 11 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10