Midi Romer geeft al jarenlang twee keer per week schilder- en beeldhouwlessen in recreatiecentrum De Serre in de Beemsterhoek.
Midi Romer geeft al jarenlang twee keer per week schilder- en beeldhouwlessen in recreatiecentrum De Serre in de Beemsterhoek. Foto: Jan Kok

Midi Romer is Capelse vrijwilliger van het jaar 2020

Algemeen 38 keer gelezen

Midi Romer is Capelse vrijwilliger van het jaar 2020. De prijs voor de Capelse vrijwilligersorganisaties van het jaar gaan naar Sonrisa Rijnmond, Stichting Leergeld en Stichting Romidoki.

Capelle - Eind 2019 hebben vele Capellenaren een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aangemeld voor de Capelse vrijwilligersprijzen. Die zijn beoordeeld door een jury.

Schilder- en beeldhouwlessen

Midi Romer geeft al jarenlang twee keer per week schilder- en beeldhouwlessen in recreatiecentrum De Serre in de Beemsterhoek. Diverse Capellenaren meldden mevrouw Romer aan voor de Capelse prijs.

Een van de reacties was: “Midi is zo bijzonder omdat zij ondanks haar leeftijd (80 jaar) zeker twee keer in de week een groep enthousiaste creatieve mensen ontvangt om te beeldhouwen of schilderen. Ze geeft advies en heeft altijd een luisterend oor. Kortom een fantastisch lieve vrouw.”

Wethouder Marc Wilson verraste Midi Romer met de prijs tijdens het geven van de lessen: “In Capelle zijn we blij met de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen in onze samenleving.

“Midi Romer is zo’n vrijwilliger die twee keer per week zich met hart en ziel inzet voor de samenleving. Dat ze op deze leeftijd nog met zoveel passie andere de liefde voor de kunst wil bijbrengen vind ik fantastisch. Daarom zetten we haar graag in het zonnetje”.

De drie Capelse vrijwilligersorganisaties krijgen een attentie van de gemeente.

Vrijwilligersprijzen

De winnaars worden door gemeente voorgedragen bij de Nationale vrijwilligersprijzen. Bij de prijzen maken initiatieven en vrijwilligers uit heel Nederland kans op een juryprijs of publieksprijs voor hun bijzondere inzet.

Via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl kunnen mensen van eind februari tot eind maart stemmen op hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie.

Wethouder Marc Wilson: “Ik wil iedereen natuurlijk vragen om volgende maand te stemmen op de Capelse genomineerden voor de landelijke prijzen. Ik bedank iedereen die een organisatie of vrijwilliger heeft voorgedragen. Het is mooi om te zien dat er zoveel Capellenaren zijn die klaar staan om anderen te helpen. In Capelle zijn we er echt voor elkaar.”

Midi Romer is Capelse vrijwilliger van het jaar 2020.
Midi Romer en haar cursisten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 7 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 23 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws gisteren
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04