Foto:

Capelle onderzoekt beleving democratie in de stad

  •   keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel start deze week een online Quick Scan naar de beleving van de lokale democratie.


Capelle wil van haar inwoners weten hoe zij de democratie in Capelle aan den IJssel ervaren. Hoe democratisch werkt de gemeente? Wat vinden inwoners van de manier waarop in de gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd? Is dat voldoende duidelijk en is daar draagvlak voor? Vinden inwoners dat zij voldoende kunnen meedenken, meebeslissen of zelfs meedoen? Om op deze vragen antwoord te krijgen, zet het Capelse gemeentebestuur de Quick Scan Lokale Democratie in. Een online vragenlijst die meerdere gemeenten inzetten om de beleving van de lokale democratie te meten.

Vragenlijst

De vragenlijst staat vanaf 3 februari op www.capelleaandenijssel.nl/democratischcapelle. Papieren exemplaren liggen klaar bij de receptie van het gemeentehuis en kunnen aangevraagd worden bij de griffie. Alle Capellenaren kunnen de vragenlijst invullen. Dit duurt ongeveer 15 minuten en kan tot en met 1 maart. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Alle inwoners, maar ook raadsleden, collegeleden en ambtenaren kunnen meedoen.

Burgemeester Peter Oskam is van mening dat de lokale democratie continue in ontwikkeling is, ook omdat de Capelse samenleving continu verandert. “Democratie gaat over politiek, maar ook over meedoen. Hoe regelen we inspraak en invloed. Op een manier dat we optimaal gebruik maken van de denkkracht van Capellenaren. In Capelle gebeurt al veel op het gebied van burgerparticipatie. De scan geeft straks concrete inzicht in de beelden en meningen van inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren. De uitkomsten bespreken we samen waarbij we op zoek gaan naar punten waarop het beter kan of moet. Om zo te werken aan een democratie die past bij Capelle aan den IJssel.’’

De antwoorden worden verwerkt in een rapport met aanbevelingen. De verwachting is dat het rapport voor de zomer beschikbaar is.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan