Afbeelding

Capellenaar Eric fietst nu in Australië!

Algemeen 62 keer gelezen

Capelle - IJssel en Lekstreek plaatst elke maand de reisnotities van Eric van der Kleij, oud-eigenaar van de inmiddels gesloopte lunchroom in winkelcentrum Koperwiek in Capelle.

Maandag 3 februari
Vandaag precies 10 maanden op pad met mijn fietsie. Even naar het strand van Kuta geweest, zwembad in, ontbijten, nog meer zwembad en om 13.00 uur afscheid genomen van Henk en Greet. Was onwijs gezellig, bedankt. Op weg naar Sanur waar ik wat langere tijd zal blijven en waar morgen mijn dochter Inge met vriend Peter aankomt. Ook nog 21 km gefietst en in totaal alweer 22.501 gefietste kilometers.

Zondag 9 februari
Regen, regen en nog eens regen tot een uur of 13.00 uur. Voor overmorgen een trippie naar Lombok geboekt, inclusief overnachting. ‘s Middags gezamenlijk naar Kuta beach ff naar het strand en het monument van de bomaanslag bezocht waarbij in 2002 meer als 200 doden vielen in een discotheek. Fietsie staat lekker op de kamer uit te rusten en zijn baasje ook. Weinig gefietst, gaan we volgende week weer doen.

Woensdag 12 februari
Ik moet er vroeg uit. 30 dagen Indonesië zitten er al bijna op en ik moet mijn visum verlengen.
Om 08.00 uur naar Mataram, dat mag natuurlijk niet in je korte broek, pffff, dus een Sarong gekocht om de blote benen te bedekken. De 17e mag ik het weer op komen halen, dus moet dan weer naar de immigratie. Daarna met Inge en Peter naar het weeshuis dat we jaren gesponsord hebben op Lombok. Op tijd weer weg want we mogen de boot terug naar Bali niet missen. En op de boot nog even getest mbt het coronavirus, gelukkig geen besmettingen op de boot.

Donderdag 13 februari
Voorlopig laatste ontbijt met Inge en Peter. Tijd om weer afscheid te nemen voor een poosje.
Onwijs gezellig geweest. Zij blijven nog een weekie samen op Bali en ik ga voorzichtig weer op het fietsie richting Lombok. Waar ik nog een dag of 6 blijf om vandaar naar Melbourne/Australië te vliegen. Want dat gaat nu éénmaal niet op de fiets....... Vandaag 44 km gefietst naar Padang Bay, morgen vroeg op de veerboot naar Lembar / Lombok.

Vrijdag 14 februari
Heb maar meteen voor de eerste mogelijkheid van 06.00 uur gekozen om op de ferry te stappen naar Lembar / Lombok. Betekende alleen wel dat ik om 05.30 al aan boord moest zijn.
Duur van deze tocht is 4,5 uur. En dan nog een uurtje wachten, want er liggen bij aankomst al 2 ferry’s te wachten voor ons. Vanaf de ferry is het nog 2 uurtjes helemaal vlak fietsen naar Sengigi. In totaal 37 km.

Zondag 16 februari
Vanmorgen 23 kilometer gefietst in de omgeving van Sengigi, lekker zonder bagage. Abdul belde dat we toch 3 keer naar immigratie dienst moeten om visa te verlengen. Wat een gedoe, overal in Azië hebben ze niet meer als 20 minuten nodig om een visum te verlengen, hier 3 afspraken, 9 a 10 dagen.... Nog langer op Lombok blijven, maar dat is niet zo erg hoor......
Totaal gefietste kilometers 22.605....

Vrijdag 21 februari
Om 04.00 uur word ik opgehaald met de taxi en op Lombok begint het gezemel al. Geen luchtvaartmaatschappij neemt graag een fiets mee. Uiteindelijk neem ik 2 tassen mee als handbagage met daarin een tent, maar die tentstokken kan echt niet. Dus tent apart inchecken en iets meer als 20 euro bijbetalen. Op Bali bagage ophalen en het is in ieder geval compleet. Opnieuw inchecken maar nu naar Melbourne/Australië. Om 21.00 uur in het donker aangekomen in Melbourne.

Zaterdag 22 februari
Fietsie in elkaar gezet, niets aan de hand, fijn. Uitgecheckt, fietsen door Melbourne, naar de zee. Ff informeren wat de ferry naar Tasmanië kost, want dat moet wel heel mooi zijn. Meteen geboekt, vanavond om 22.30 vertrek, aankomst 08.10. 33 km gefietst.

Zondag 23 februari
Met de veerboot ging goed. Na 10 uur varen en slapen in een soort vliegtuigstoel mooi op tijd in de haven van Tasmania / Devenport. Het is fris hier, ‘s nachts rond de 10 en overdag iets boven de 20 graden. Gelijk op het fietsie op weg naar Launceston. Heel mooi eiland veel heuvels en veel natuur. Weer heel anders dan alles wat ik gezien heb. Wegen top, men is voorzichtig met fietsers. Aangezien alles hier smerig duur is ben ik weer op de camping terechtgekomen. Hoeveel een campingplaats voor een tent ook gewoon 30 euro kost. In totaal 103 km gefietst, totaal nu op 22.741 km.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 7 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 23 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04