Kapper (Angela Kraft-Arnone), fotograaf (Angie Peralta).
Kapper (Angela Kraft-Arnone), fotograaf (Angie Peralta). Foto: wateenplaatje

Capelse Angela Kraft-Arnone van Angela’s Hair genomineerd voor de Coiffure Award

Algemeen 614 keer gelezen

Capelle - Angela-Kraft Arnone uit Capelle aan den IJssel is met haar kapsalon Angela’s Hair als enige eenmanszaak (tussen 67 andere salons) genomineerd voor de Coiffure Award 2020 in de categorie Consumer. De Coiffure Awards zijn hét haarevement van het jaar in Nederland. De samenwerking tussen Schwarzkopf Professional en Coiffure Magazine is te vergelijken met de Oscars, maar dan uiteraard voor het haar.

Angela Kraft-Arnone uit Capelle aan den IJssel is met haar kapsalon ‘Angela’s Hair’ genomineerd voor de Coiffure Award 2020, in de categorie Consumer, waar de stemmen van het publiek de doorslaggevende factor zijn voor de winst. Van honderden inzendingen, zijn er uiteindelijk 67 salons (99 personen) genomineerd in 13 categorieën, waarvan Angela’s Hair de enige eenmanszaak is. Nog geen twee jaar na opening van de salon, op 1 september 2018, is de eerste nominatie al binnen, een topprestatie dus. Angela zit al 35 jaar met trots en passie in het kappersvak en heeft meerdere nominaties en awards in ontvangst mogen nemen, echter nooit onder naam van haar eigen salon die inmiddels al twee jaar een begrip is in de Dorpsstraat.

“Ik doe niet mee om een grotere klantenkring te krijgen of meer omzet te genereren, maar om mijn voor het vak te laten zien en mijzelf uit te dagen. De voorbereiding waarbij je al je creativiteit de loop kan laten gaan, de dag van de shoot en uberhaupt de kick van het meedoen is geweldig. De nominatie is een mooie bekroning op het harde werk wat hierbij komt kijken. Tegenwoordig is het leven allemaal druk, druk, druk en probeert iedereen zich aan te passen naar het beeld waarvan we denken dat iedereen het wilt zien. Met mijn fotoserie wilde ik laten zien dat inner beauty het mooiste is, authentic beauty is hetgeen wat telt.” – Angela (eigenaresse en genomineerde)

De Coiffure Awards -die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Media- is de meest prestigieuze haarmode-fotografiewedstrijd voor creatieve kappers in Nederland. De Coiffure Award streeft ernaar de kappersbranche naar een hoger niveau te tillen en zet zich in voor de promotie van de kapper. Alle aandacht gaat uit naar het vakmanschap dat de kappers met veel passie laten zien. De award wordt door haarstylisten uit binnen- en buitenland omschreven als dé wedstrijd op hun vakgebied. De nominatie alleen al is een prestatie op zich, de lat lag namelijk hoog deze editie bij de deelnemende haarstylisten.

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 19 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als allereerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 12-koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beauty specialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 14 Britse topkappers de taak van de laatste jury ronde op zich.

Op zondag 19 april vindt het 29ste gala van deze onafhankelijke haarmode fotografiewedstrijd plaats in Studio21 te Hilversum, waarnaast de 12 Coiffure Awards, ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers wordt uitgereikt: de Hairdresser Of The Year. De presentatie is dit jaar in handen van Rick Brandsteder en het belooft een waar spektakel te worden.

Helpt u Angela’s Hair om die felbegeerde award binnen te halen? Stemmen kan via http://www.coiffureaward.nl/stemenwin (nummer 21) of door te SMS’en, sms: CA 21 naar 4004 (€ 0,80 p.o.b. plus de kosten van het gebruik van de mobiele telefoon). Er kan tot 9 april 2020 gestemd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 9 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws gisteren
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10