Afbeelding

Hoera, Ans en Harry uit Capelle zijn zestig jaar getrouwd

Algemeen 80 keer gelezen

Capelle - Ans en Harry de Boeck uit Capelle waren vorige week zestig jaar getrouwd. Ze hopen nog lang van elkaar en de rest van de familie te genieten, vertelt Harry.

Harry: “Op zaterdag 3 september 1960 zijn wij, Anna Maria Korenhof en Harry de Boeck in het stadhuis in Rotterdam getrouwd, na een verkeringstijd van 2 jaar. We trouwden omdat we een inwoning (slaapetage) konden krijgen op de Krooswijksekade (aan de overzijde van de brouwerij) wat ons ten tijde van het zoute drinkwater, goed uitkwam (gratis water afhalen). Op 4 mei 1960 kregen we de sleutels. Gelukkig vanwege het huis stonden we op de stoep een minuut stil ter ere van Dodenherdenking, maar ook innerlijk juigend in verband met de woning.

Half juli 1961 werd onze dochter Yvonne geboren. Eind 1962 verhuisden we naar Rotterdam (Biijdorp) op de tweede verdieping met slaapetage (voor de kinderen). Inmiddels was mijn vrouw in verwachting. Het werd een zoon, Robert geboren eind december 1962.

Intussen was ik van baan veranderd. Van een kantoorbaan, bij een oliemaatschappij, naar de buitendienst van diverse verzekeringsmaatschappijen als agent/incasseerder/later inspecteur en districtinspecteur en vervolgens tot opleider en begeleider van nieuwe agenten. Tot mijn pensioen op mijn zestigste jaar heb ik dit werk met veel plezier gedaan. In 1970 zijn wij in Capelle komen wonen, en wonen nog steeds met veel plezier op hetzelfde adres. Mijn vrouw heeft altijd in de mode gewerkt, dat was haar lust en haar leven. Ze heeft gedurende ruim zeven jaar zelf een boetiekje gehad in het winkelcentrum Capelle OostgaardeBij elk nieuw seizoen presenteerde zij haar nieuwe collectie. Tevens importeerde zij uit Zwitserland cosmetica, die via huisparty’s verkocht werden.

Onze vakanties werden algemeen in het buitenland doorgebracht, de laatste jaren hebben we zeer genoten van de cruises die we gemaakt hebben. We zijn doI op onze kinderen, schoonkinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. We hopen dat onze gezondheid ons nog vele jaren in de gelegenheid blijft stellen om van onze (schoon)kinderen en kleinkinderen en achterkleinkind(eren) te genieten.”

Gefeliciteerd!

Afbeelding
Afbeelding
Ans en Harry de Boeck uit Capelle waren vorige week zestig jaar getrouwd. (Foto: Jan van der Arend)
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 20 uur geleden
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50