Foto:

Schollevaar heeft er een megakunstwerk bij

  •   keer gelezen

De laatste verfstreken van een van de grotere projecten van kunstenaar Kees de Jong komen er aan. Deze week moet het enorme kunstwerk, vier wanden van twee tunneltjes aan de Schollevaartseweg, klaar zijn. 


Capelle - Vorig jaar is hij met de megaklus gestart. Nu, in zijn 60-jarige jubileumjaar als creatief kunstenaar, nadert de voltooiing. Schollevaar is dan een vrolijke en kleurrijke kunstuiting rijker.

“Als ik eerlijk ben, is het schilderen van deze muren me een beetje tegengevallen. Er is veel werk in gaan zitten door de ruwe ondergrond en de graffiti, die meerdere lagen verf nodig maakten. Maar de vele positieve reacties van mensen die passeerden, hebben me goed gedaan en dat is onbetaalbaar. 

“We leven vooral nu in een tijd dat we lief voor elkaar moeten zijn. ‘All you need is love’. En die liefde voor mijn werk heb ik ruimschoots ontvangen. Bovendien heeft Schollevaar, waar ik woon, een kunstwerk hard nodig. Op de subsidielijst van de gemeente heeft deze wijk de laagste prioriteit.”

Het idee om het sterk verwaarloosde plekje, maar veel gebruikte fietspad, op te knappen kwam van een gepensioneerde politieagent uit de wijk. Door het ‘Maak en Doe Mee Fonds’ te benaderen kwam er subsidie vrij.

Geweldig toch?

Het eerste grote werk van De Jong in Schollevaar was 22 jaar geleden. Hij schilderde toen de aalscholvers op het Pier Panderplein bij winkelcentrum De Scholver, inmiddels omgedoopt tot Picassopassage. De apotheek aan de Zadkinerade, de bibliotheek, de vele Enecohuisjes en de prachtig beschilderde boompot op de Burgemeester Van Dijklaan volgden.

“Ik ben nog een beetje van de Flower Power beweging. Lekker veel kleuren. De mensen waarderen het. Ze komen foto’s maken en ook worden er films gemaakt. Een jongetje van een jaar of 5 kwam op zijn step even kijken. ‘Het is mooi meneer, heel mooi’, zei hij. Geweldig toch!”

Kees de Jong is bijna klaar met het ambitieuze kunstwerk.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten