Esmée Smit (midden) en Wesley Maan (tweede van rechts) overhandigen de kerstpakketten van BLICK op onderwijs aan Gert Abma en Kassem Taha (links) van de Voedselbank Capelle. Rechts de koerier van Berger Koerierservice. (Foto: Wijntjes Fotografie)
Esmée Smit (midden) en Wesley Maan (tweede van rechts) overhandigen de kerstpakketten van BLICK op onderwijs aan Gert Abma en Kassem Taha (links) van de Voedselbank Capelle. Rechts de koerier van Berger Koerierservice. (Foto: Wijntjes Fotografie)

BLICK en WSM doneren 80 kerstpakketten aan de Voedselbank Capelle

14 dec, 17:11 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle – Maandagochtend 14 december werden 80 kerstpakketten bezorgd bij de Voedselbank Capelle. Samen met een waardebon van 1000 euro is dit het kerstcadeau van de medewerkers van BLICK op onderwijs en WSM Kerstpakketten aan de Voedselbank.

 

Op verzoek van medewerkers besloot stichting BLICK op onderwijs om medewerkers dit jaar de mogelijkheid te bieden om hun kerstgeschenk te doneren aan de Voedselbank Capelle. Hierop hebben maar liefst 68 van de ongeveer 400 medewerkers positief gereageerd en besloten om hun kerstpakket af te staan. “Een heel mooie geste van onze collega’s in deze lastige coronatijd”, zegt Esmée Smit, college van bestuur van BLICK op onderwijs. “Het onderwijs zet zich dagelijks in voor de toekomst van onze leerlingen, de werkdruk is momenteel erg hoog en dan staan toch nog zoveel mensen hun welverdiende kerstcadeau af. Geweldig!” 

Toen Wesley Maan, directeur van WSM Kerstpakketten hoorde over de donatie van BLICK op onderwijs, wilde hij graag meedoen. “Wij werken al jaren samen met de voedselbank Capelle en het blijft een mooi doel, zeker nu in coronatijd”, geeft Wesley aan. WSM Kerstpakketten besloot de donatie van 68 kerstpakketten te verhogen naar 80 kerstpakketten aangevuld met voedingsproducten ter waarde van 1000 euro De waardebon is gemaakt door Ahmed en Tonnie, leerlingen van het IJsselcollege en Berger Koerierservice heeft de pakketten kosteloos voor de deur van de voedselbank afgeleverd.

De voedselbank is dit jaar extra blij met alle kerstdonaties. Gert Abma, voorzitter van het bestuur van stichting Voedselbank Capelle, legt het uit: “Door deze donatie kunnen we gezinnen van de voedselbank naast een voedselpakket ook een kerstpakket aanbieden. Dat maakt deze zware tijd toch een beetje feestelijk.” Door de coronacrisis is het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de voedselbank het afgelopen jaar flink toegenomen. 

Stichting BLICK op onderwijs staat voor ‘Boeiend Leren In Capelle en Krimpen’ en biedt openbaar onderwijs op 8 basisscholen, 1 speciaal basisonderwijs en het IJsselcollege voor VO in Capelle en Krimpen aan den IJssel. In december wordt het nieuwe strategisch beleidsplan van BLICK gepubliceerd op de website. Meer informatie: www.blickoponderwijs.nl.

WSM Kerstpakketten is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in kerst- en relatiegeschenken. Niet alleen eindejaarsgeschenken, maar het gehele jaar door is het mogelijk om uw personeel of relaties te verrassen. Kijk voor het aanbod op www.wsmkerstpakketten.nl

Voedselbank Capelle is een stichting die gezinnen helpt die onder de armoedegrens leven. Deze gezinnen hebben vaak geen financiële middelen om aan de basale levensbehoeften zoals voedsel en kleding te voldoen. Voedselbank Capelle levert deze gezinnen wekelijks een voedselpakket. Meer informatie over de voedselbank Capelle: www.voedselbankcapelle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30