Afbeelding
Foto: Stockfoto

Plus ‘s Gravenland, vv CKC en stichting Breath houden kerstactie voor ouderen

14 dec, 10:51 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle – Het coronavirus gaat dit jaar ook een grote invloed op de viering van kerst hebben. Er raken steeds meer mensen in problemen in deze moeilijke tijden. Kwetsbaren zijn altijd degenen die de meeste problemen ondervinden. Maar het kan ook aanleiding zijn voor nieuwe ideeën en activiteiten. Plus ’s Gravenland is hoofdsponsor van vv CKC uit Kralingseveer en de voetbalclub en Stichting Breath hebben door gezamenlijke activiteiten ook al een jarenlange band. Gezamenlijk werd besloten om mensen die om de één of andere reden problemen ondervinden of zich eenzaam voelen uit Capelle West, ’s Gravenland, Kralingseveer en Fascinatio een hart onder de riem te steken. 

Plus ‘s Gravenland wil meer zijn en betekenen dan alleen een kille boodschappenleverancier en hun betrokkenheid bij hun klanten maar ook niet-klanten laten blijken. Voetbalvereniging CKC is een begrip in de wijken en heeft een sterke organisatie. Uiteraard is voetbal het hoofddoel van de club, maar meer maatschappelijke betrokkenheid en een rol daarin is een doelstelling van het bestuur van de club. Stichting Breath heeft ondertussen veel projecten voor straatkinderen en gehandicapte kinderen gerealiseerd. Dit wordt gedaan vanuit de visie om kinderen in de projectlanden Roemenië, Oekraïne en Georgië lokaal te helpen in samenwerking met lokale mensen. Breath heeft ervoor gekozen nu ook zelf lokaal een steentje bij te dragen.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zijn er door de drie organisatoren zijn er geen strikte criteria opgesteld. Er worden 150 viergangen maaltijden van ‘restaurantniveau’ op 24 december bij de mensen bezorgd. De maaltijden worden door Renée Korswagen van De Kookkeuken van Capelle professioneel bereid en gecombineerd met een soep van Mark Schumann en zijn Soep op de Stoep. De maaltijden worden bij CKC verzameld en van daaruit door vrijwilligers bezorgd. Na een oproep binnen de CKC en Breath gelederen was er binnen no-time een grote vrijwilligersgroep die zich aanmeldde. Burgemeester Oskam van Capelle meldde zich overigens als eerste vrijwilliger aan. De gemeente Capelle en in het bijzonder wethouder Ans Hartnagel ondersteunt het initiatief waar mogelijk en toont op diverse fronten hun betrokkenheid. 

Kent u iemand in bovengenoemde wijken waarvan u vindt dat diegene om een bepaalde reden wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Meldt de mensen aan op de speciaal opgezette website www.kerstactie-ckc-plus-breath.nl aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30