Afbeelding

Splinternieuwe speelkeet in Capelle aan den IJssel geopend

Algemeen 61 keer gelezen

Capelle - Na een jaar hard werken ging onlangs de speelkeet aan de Kringdans in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel open. De fraaie nieuwe keet is voorzien van speelgoed en speeltoestellen en is daarmee een prachtige aanvulling op de kinderrijke buurt. Een groep buurtmoeders houdt toezicht op de spelende kinderen. Deze vrijwilligers hebben daarvoor een speciale training gevolgd.

De speelkeet aan Kringdans vervangt de oude speelplaats, die door werkzaamheden aan riool en bestrating is weggehaald. Door een gebrek aan speelplekken en -ruimte moesten kinderen uitwijken naar gebouwen, portieken, galerijen en parkeerplaatsen. Dat betekende niet alleen minder speelplezier, maar het zorgde ook voor klachten van buurtbewoners.

Handen uit de mouwen

Woningcorporatie Havensteder en buurtorganisatie Welzijn Capelle besloten de krachten te bundelen. In overleg met de gemeente werd besloten een splinternieuwe speelkeet in de wijk te plaatsen. De keet is kosteloos ter beschikking gesteld door aannemer Muddebouw. Betrokkenen van Havensteder en Welzijn Capelle staken vervolgens de handen uit de mouwen en toverden de oorspronkelijke bouwkeet om tot speelparadijs.

Vreedzame wijken

“De speelkeet is een mooi voorbeeld van wat we voor elkaar krijgen door samenwerking”, zegt Sabine Smits Schouten, manager Wijkteam Capelle bij Havensteder. “We zijn natuurlijk erg blij met de samenwerking met Welzijn Capelle en het genereuze gebaar van Muddebouw, maar ook de betrokken buurtmoeders verdienen een groot compliment. Er heeft zich een flink aantal vrijwillig aangemeld om de keet te beheren en toezicht te houden op de spelende kinderen. Het laat een grote mate van betrokkenheid bij de buurt zien.” De buurtmoeders zijn allemaal getraind volgens het principe van ‘Vreedzame wijken’, een programma dat al langere tijd binnen de gemeente Capelle aan den IJssel loopt en bijdraagt aan onderlinge omgangsvormen.

 

Over Havensteder

Wij bieden een thuis aan mensen met een beperkt inkomen of een kwetsbare positie in de stadsregio Rotterdam. We verhuren, beheren en onderhouden ruim 45.000 woningen. Wij vinden dat de stad plek moet bieden aan iedereen en dat iedereen van waarde is, met als resultaat een inclusieve stad. Bewoners uit verschillende groepen ontmoeten elkaar en helpen elkaar verder: iedereen doet mee. Goed, betaalbaar wonen is een randvoorwaarde voor ‘meedoen’. We voelen ons verantwoordelijk voor de samenstelling van de woningvoorraad, het stimuleren van interactie en ontmoetingsmogelijkheden. En waar nodig geven we een steuntje in de rug. Zelf of via onze partners.

www.havensteder.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
CDA-avond in Capelle over Europese verkiezingen Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Gemeente biedt Capellenaren hulp bij verduurzamen van woning Nieuws 17 uur geleden
• Fanuel Waandels: gewoon gelukkig bij vv Capelle.
Spits Fanuel Waandels op schot bij vv Capelle: 'Ik zit goed in m'n vel' Sport 8 mei, 18:10
• Jacolien en Erjan van der Linde.
De Weidetuin in Nieuwerkerk: verse, duurzame en lokale groenten Advertorial 8 mei, 15:55
Afbeelding
Algerabrug drie nachten dicht in beide richtingen Nieuws 8 mei, 14:08
V.l.n.r Jolanda, Cees en Lidy. Achter hen op de foto staat Lindsey.
Kapper Cees Labrie stopt na 50 jaar met zijn zaak: 'Tijd van komen en een tijd van gaan' Advertorial 8 mei, 11:50
Afbeelding
Column - Zoek de verschillen in budgetteren Nieuws 8 mei, 09:45
• De brandweer kijkt bij de kelderbox naar binnen.
Kelderbox met een luchtje: brandweer ontdekt lekkende motor 112 8 mei, 08:19