Afbeelding

Een schaakfeest!

Algemeen 49 keer gelezen

CAPELLE - Op zaterdag 22 december organiseerde schoolschaakvereniging Klim-Op in Capelle a/d IJssel het 39e Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi. Het is een traditie, dat op de laatste zaterdag voor de Kerst jeugdschakers en jeugdschaaksters naar de Bongerd in Capelle a/d IJssel komen om daar dit altijd gezellige toernooi te spelen. Dit jaar waren dat er 64, afkomstig uit de regio, maar ook van daar buiten. Het werd weer een prachtig schaakfeest! De Klim-Oppers lieten zich van hun beste kant zien, want er gingen aardig wat prijzen naar hen.
De deelnemers waren in drie leeftijdsgroepen verdeeld: t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. Vooral in de jongste groep is het een prachtig gezicht om die jonge denkhoofdjes achter het schaakbord bezig te zien. Deze groep werd gewonnen door Denis Borisenko van de thuisspelende vereniging met 8,5 punt uit 9 partijen. Vera Dekker van DSC (Delft) was hier het beste meisje.
In de groep t/m 10 jaar was Yuko Paulzen van sc Messemaker (Gouda) de beste met 5,5 uit 7. Het beste meisje was Janice Fu van de thuisspelende vereniging. Verheugend was, dat de meisjes in de oudste groep t/m 12 jaar de dienst uitmaakten! Kathleen Velasco van ssv Klim-Op was met 7 uit 7 (!) onbedreigd de beste. Zij behoort in haar leeftijdscategorie ook tot de top van Nederland. Op de tweede plaats eindigde Ryan Staal van sv IJsselmonde/Barendrecht, maar op de derde plaats eindigde weer een meisje: Dana Verheij van de thuisspelende vereniging. Het beste meisje, uiteraard na Kathleen en Dana, was Yisha Chen van ssv Klim-Op.
De organisatie was in handen van Jan Sijbesma, schaakcoach bij ssv Klim-Op en zijn rechterhand Bep van Hoorn. Zij kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi, mede door de inzet van vele vrijwilligers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 10 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10