Ger Jacobs in de lege kantine van CVV Zwervers. (Foto: Wijntjes Fotografie)
Ger Jacobs in de lege kantine van CVV Zwervers. (Foto: Wijntjes Fotografie) Foto: Wijntjes Fotografie

Zwervers snakt naar ‘oude normaal’

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - De hunkering naar het ‘oude’ clubleven is groot in het Capelse verenigingsleven. Ook Zwervers-voorzitter Ger Jacobs verlangt er naar. “Een lege kantine, senioren die niet tegen een bal mogen trappen, geen competitiewedstrijden; het voelt alles bij elkaar alsof de ziel uit je club is gehaald. het wachten en hopen is op het beschikbaar komen van een coronavaccin en de afbouw van de maatregelen.”

Door Jan Timmer

Jacobs merkt binnen CVV Zwervers dat de rek er begint uit te raken bij veel leden. “Onze geweldige vrijwilligers hebben de eerste coronafase benut om achterstallig onderhoud hier op het sportpark aan te pakken”, vertelt hij. “Maar op een gegeven moment is dat klaar en hebben zij net als wij het sterke gevoel van ‘laten we nu maar weer gaan beginnen met het oppakken van het vertrouwde clubleven’. We missen met z’n allen de reuring, de gezelligheid in de kantine, de spanning van wedstrijden. Het enige positieve aan de huidige situatie is dat we onze 42 jeugdteams in ieder geval kunnen laten trainen en op zaterdag onderlinge wedstrien kunnen laten afwerken. Met hun ouders samen wachtend op de parkeerplaats, dat dan weer wel. Ik vond en vind dat een kromme regel. Langs de lijn kun je ook prima die 1,5 meter afstand waarborgen en dan kan men ook meteen de eigen zoon of dochter plezier zien maken. Maar goed: het is allemaal niet anders en we zullen er mee moeten omgaan. De KNVB heeft inmiddels ‘Plan B’ gepubliceerd. Dat steekt in op de herstart van de competitie half januari. Daarbij gaat het om een hele competitie die wat langer doorloopt de zomer in. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat zo’n scenario realiteit wordt. Ik denk dat het zal uitdraaien op een halve competitie die medio februari begint. De jeugd zou misschien al wél eerder kunnen beginnen. Ik besef ook dat het koffiedikkijken is. Alles valt en staat met de coronacijfers. Dat geldt ook voor de eventuele heropening van onze kantine. Ook daar zie ik best mogelijkheden in een overgangsfase. Bijvoorbeeld dertig man binnen en buiten werken met tenten. Dat zou werkbaar zijn en ons nog wat inkomsten brengen.”

Nog minstens een jaar door

Ger Jacobs is begonnen zijn zevende jaar als voorzitter. Eigenlijk waren secretaris Cees Seip en ik voornemens om er mee te stoppen”, vertelt Jacobs. “De 90e verjaardag van Zwervers leek ons een goed moment. Van alle geplande festiviteiten ging echter alleen onze jubileumreceptie op 21 februari jongstleden door. De rest werd gecanceld vanwege de coronasituatie. Om in zo’n fase van het clubbestaan afscheid te nemen van onze functies vonden we geen goed idee. we blijven nog minstens een jaar aan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 8 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws gisteren
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10