Afbeelding

Vv Capelle in finale om plek in derde divisie

Sport 626 keer gelezen

CAPELLE • Vv Capelle heeft nog één horde te nemen op weg naar de derde divisie. Promotie kan worden afgedwongen in een tweeluik met SC Genemuiden, na winst op AZSV.

Dinsdagavond vindt de heenwedstrijd bij SC Genemuiden plaats. Komende zaterdag ontmoeten beide finalisten elkaar op sportpark ‘t Slot. Afgelopen zaterdag tankte Capelle alvast zelfvertrouwen voor de clash door met ruime cijfers (4-1) te winnen van AZSV.

De wedstrijd was nog maar 20 seconden oud, toen een verdediger van AZSV te kort terugspeelde op doelman Jasper te Kolste en Dennis van der Heijden er als de kippen bij was om de bal in het doel te tikken: 1-0. De eerste tien minuten beheerste Capelle het spel en in de vijfde minuut zette Bram van Eijk de bal voor en Ryan Purvis kopte over het doel. Drie minuten later was het Ryan Purvis die voorzette op Dennis van der Heijden voor de 2-0.  AZSV was in de elfde minuut dichtbij een tegentreffer, maar spits Rik van de Eerden miste de voorzet. In de 20e minuut was Dennis van der Heijden dichtbij een hattrick. Ryan Purvis gaf hem een steekbal, maar de keeper van AZSV wist de inzet te keren.

Daarna vlakte de heerschappij van Capelle wat af en dat leidde in de 25e minuut tot een tegentreffer. Slordigheid lag daaraan ten grondslag en Chris Verheul kon ongehinderd inschieten: 2-1. Na de rust was de eerste kans voor Joshua Kassels. Gelijk na de aftrap kon hij op rechts uitbreken, maar zijn schot ging voorlangs. De ploegen konden beide geen overwicht op de grasmat leggen en kansen ontstonden er sporadisch. In de 58e minuut keerde Marc van Splunter een schot van Nick van Breugel. In de 70e minuut schoot Ryan Purvis over en in de 76e minuut kon keeper Jasper te Kolste na een scrimmage de bal nog net tot corner tikken. Trainer Roy Brinkman wisselde vijf spelers in de tweede helft en twee daarvan waren uiteindelijk succesvol. In de 84e minuut benutte Adaïr Vega Lopes een voorzet van Rutger de Bos 3-1 en in de eerste minuut van de extra tijd rondde D’Angelo Havertong een pass van Adaïr Vega Lopes af: 4-1.

Toen het eindsignaal klonk, werd Capelle luid toegejuicht door de in grote getale opgekomen aanhang.