Yannick van Welzen: kampioen met BC Schollevaar. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Yannick van Welzen: kampioen met BC Schollevaar. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl )

Badmintonner Van Welzen koestert 'zijn BCS'

  Sport

Capelle aan den IJssel - BC Schollevaar is terug in de tweede divisie! Daarmee werd in één seizoen degradatie goed gemaakt.

 

Door Jan Timmer

"We keren sterk terug", zegt Yannick van Welzen, één van de steunpilaren onder het Capelse badmintoncollectief. "Vorig jaar knikkerden we er uit omdat we vier partijpunten tekort kwamen. Een kwestie van pech. Nu hebben we met een deels nieuw team op overtuigende wijze onze revanche gepakt en dat voelt goed."
Van Welzen (30) is alweer twintig jaar lid van BC Schollevaar. Waar verschillende andere talenten van de club het in de loop der jaren hogerop zochten, bleef hij zijn vereniging altijd trouw. "Het zijn de sfeer en de prettige omgang met elkaar die me altijd hier hebben gehouden", zegt hij. "Bovendien zijn de faciliteiten bij BC Schollevaar uitstekend. Als je wilt kun je bij deze club zes keer per week badmintonnen. Geweldig toch?! Mooi is ook dat de club zich qua spelniveau flink heeft ontwikkeld. Vijf jaar geleden kwamen we nog uit in de Hoofdklasse van het district, nu spelen we 'diep landelijk' terwijl we ook in de breedte gegroeid zijn. Kortom: er staat hier een echt badmintonbolwerk."

Succes

Een groot deel van het Schollevaarse succes mag op conto van hoofdtrainer André Meijer worden bijgeschreven, vindt Yannick van Welzen. "André is niet alleen een goede trainer, hij is ook een man die de jeugd een kans geeft en op bestuurlijk gebied veel voor elkaar gekregen heeft. André is super belangrijk voor de club."Zelf maakt Van Welzen deel uit van de Technische Commissie en helpt hij regelmatig bij jeugdtrainingen. "Op die manier draag ik een steentje bij aan de club en kan ik de kennis die mij ooit is aangereikt, doorgeven aan jongere spelers. Mooi toch?!"

BC Schollevaar wil op niet al te lange termijn doorstoten naar de eerste divisie. "Het kán", zegt Yannick van Welzen. "Maar voorwaarde is dan wél dat we talentvolle jonge spelers weten te binden. Nu vliegen ze nog wel eens uit naar de echte topclubs en dat geeft een tweeslachtig gevoel. Aan de ene kant ben je trots, aan de andere kant is hun vertrek spijtig."

Shopbox

Meer berichten