• MO-8 van CKC, met rechtsboven Benthe van Riet.
• MO-8 van CKC, met rechtsboven Benthe van Riet. Foto: Jan Timmer

‘Bibberend leuk’ voetbaldebuut bij CKC

Sport 673 keer gelezen

KRALINGSE VEER • De meiden van CKC’s nieuwe teams MO-8 en MO-11 zullen hun competitiedebuut niet snel vergeten.

Het was zaterdag ochtend koud en nat én er woei een harde wind over het sportpark in Kralingse Veer. Maar... eind goed al goed met een warme douche, een behaaglijke kantine en een gezamenlijk patatje. “Ik vond het erg leuk”, zegt de nog nabibberende MO-8 speelster Benthe van Riet (7). “Ja, ik had wel wat last van de kou en de regen, maar tóch ging het goed. Ik heb zelfs een keer gescoord en ik heb op doel gestaan en veel ballen tegen gehouden.” 

Benthe is één van de vele nieuwe jeugdleden die voetbalvereniging CKC de voorbije maanden mocht begroeten. De toeloop leidde er toe dat de club twee nieuwe teams kon inschrijven voor de competitie. “We hebben deze zomer flink geflyerd en op andere manieren reclame gemaakt voor het meisjesvoetbal”, vertelt leeftijdcoördinator Marlon van der Schelling. “Daar kwamen aardig wat meiden op af. We zijn dit seizoen met de meiden gaan trainen en konden afgelopen najaar twee nieuwe meisjesteams inschrijven: MO-8 en MO-11. Zaterdag speelden ze hun eerste officiële competitiewedstrijd. MO-8 tegen FC Maense en MO-11 tegen CVV Zwervers.” 

“Het was best spannend”, glimlacht Benthe van Riet, leerling van OBS West in Capelle ‘s-Gravenland. “Ik verheugde me er erg op. Ik zit in een leuk team. Veel ploeggenootjes kende ik al, dat maakt het extra gezellig.” Benthe kende CKC al voordat ze lid werd. “Ik ging al best vaak kijken als mijn broers moesten voetballen,”, vertelt ze. “Dat wilde ik ook! Eerst heb ik met kleinere kinderen samen gevoetbald, maar in een echt team met meisjes van mijn leeftijd is wel leuker.”

Meiden die óók de kicksen willen aantrekken en zich aan willen sluiten bij CKC kunnen zich aanmelden via de website www.vvckc.nl. “We hebben in alle leeftijdsgroepen nog wat plekjes beschikbaar,” weet Marlon van der Schelling. “Dus het loont altijd de moeite om je op te geven en alvast mee te gaan trainen. Dat kan al vanaf 3,5 jaar en loopt door tot en met ons eerste vrouwenelftal. Voel je welkom.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bewoners Fascinatio over studentenhuisvesting: 'Als wijk hebben wij weer het nakijken' Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Jongvolwassenen kunnen in Capelle HPV-vaccinatie krijgen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Studenten Hogeschool ronden onderzoek naar Capels platform RVZ af Algemeen gisteren
Afbeelding
Kinderen herdenken watersnoodramp bij beeld Johan van Veen FOTOREPORTAGE 1 feb, 11:00
Afbeelding
Jim Sneeuw (13) geniet als 'scheids' Sport 1 feb, 08:45
Afbeelding
Gratis toegankelijk 'Shanti Beautyweekend' op 4 en 5 februari Algemeen 31 jan, 16:30
Afbeelding
Brownies&downieS op derde plaats in Zuid-Holland Algemeen 31 jan, 14:00
Afbeelding
Wethouders lezen voor in KinderLabs tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 31 jan, 11:30