• Vv Capelle lijkt alsnog op weg om zijn ambities waar te maken.
• Vv Capelle lijkt alsnog op weg om zijn ambities waar te maken. Foto: Annemiek van Dillen

Voetbalrapport voor bij de kerstboom

Sport 1.057 keer gelezen

CAPELLE • Het is een traditie aan het worden: de Kontakt/IJssel- en Lekstreek rapportcijfers voor de eerste elftallen van de vier voetbalclubs binnen ons verspreidingsgebied. Het ‘kerstrapport’ geldt als een graadmeter op de helft van het seizoen en geeft een inkijkje in de mogelijkheden voor deel 2. Capelle, Zwervers, CKC en SVS langs de meetlat dus.

Als we een herfstrapport hadden opgemaakt dan zou vierdedivisionist vv Capelle een dikke onvoldoende gescoord hebben. Immers in die fase was er een groot gat tussen de ambities en de prestaties. Het elftal van - toen nog -  trainer Ralph Kalkman leidde een zwalkend bestaan in de middenmoot en dat mocht opmerkelijk genoemd worden gezien de gerichte versterkingen die de club de afgelopen zomer had weten te strikken. Het zicht op de beoogde top 3-eindklassering en de vurige wens om te promoveren, vertroebelde gaandeweg het seizoen. Hetzelfde gold voor de sfeer en de chemie tussen trainer en spelers. Reden voor het bestuur om in te grijpen. Kalkman kon vertrekken, Roy Brinkman kwam. Zelden had een trainerswisseling zo’n positief effect als op ‘t Slot. Brinkman injecteerde enthousiasme en sfeer in zijn selectie en won vijf van de zes competitieduels. Daarmee stoomde Capelle op naar de tweede plaats, op zes punten van de verrassende lijstaanvoerder Kloetinge, een tegenstander die men op 21 januari bij de herstart van de competitie treft in een uitwedstrijd. Mocht Capelle dat duel winnen, dan verkleint men het gat tot drie punten en gloort zelfs titelhoop. Laat onverlet dat de spelersgroep het in de periode Kalkman lelijk heeft laten liggen, een falen dat niet alleen kan worden afgeschoven op de trainer. Vanaf eind januari zal duidelijk worden of Capelle zijn ambities verder invulling kan geven. Gezien de sfeer in de selectie en het feit dat spits Dennis van der Heijden zijn scorende belofte de voorbije weken heeft waargemaakt, verwachten wij dat de Slotbewoners gaan meedoen om de titel. Rapportcijfer: 7,0

In de eerste klasse C treffen we CVV Zwervers aan. Voorafgaand aan dit seizoen spraken veel kenners hun zorgen uit over de overlevingskansen van de van zondag naar zaterdag overgestapte Couwenhoekers. De nieuwe voetbalomgeving met ‘instituten’ als XerxesDZB, RVVH, SHO en Nieuw-Lekkerland zou wel eens een maatje te groot kunnen zijn voor de ploeg van trainer Rody van Hemert, zo werd geredeneerd. Elf duels verder mag geconcludeerd worden dat de experts te somber zijn geweest. CVV Zwervers draait prima mee, laat aantrekkelijk voetbal zien en bivakkeert halverwege de rit op een mooie zevende plaats. De 17 tot nu toe vergaarde punten zorgen voor een aangenaam gevoel onder de kerstboom, maar bieden geen enkele garantie op een verlengd verblijf in de eerste klasse. RVVH en SHO hebben één puntje minder, en Terneuzense Boys is met 14 punten ook nog niet afgeschud. Met andere woorden: Zwervers staat slechts één punt voor op de ploegen die zich op een degradatie-nacompetitieplek bevinden. Opletten dus met duels met Heerjansdam, RVVH en SHO op de rol voor eind januari/begin februari. Rapportcijfer: 7,0

Stiekempjes hoopte CKC meteen na de felbegeerde promotie naar de derde klasse hoge ogen te kunnen gooien in de nieuwe omgeving. Die gedachte bleek iets te ambitieus, zo maakten de eerste competitiemaanden duidelijk. De laatste weken voor het winterreces, kwam het elftal van trainer Mario Meijer tot stabielere prestaties en kom men op naar de zevende plaats. Wie weet zit er nog nacompetitie in voor de voetballers van Kralingse Veer. Rapportcijfer: 6,8.

De staartpositie in 2F van SVS doet pijn. Twee punten uit 10 duels is de povere oogst van een elftal dat in een recent verleden nog geroemd werd om zijn vastberadenheid en solide defensie. Met 30 goals tegen is er van die zorgvuldig opgebouwde reputatie niets meer over. Desondanks liggen er nog handhavingskansen voor het team waarover Bert van Opstal de scepter zwaait. Clubs als Binnenmaas, Strijen en Slikkerveer zijn nog te achterhalen, waardoor directe degradatie nog kan worden afgewend. Dat het echter moeilijk gaat worden, staat als een paal boven water. Rapportcijfer: 4,5.

Jan Timmer

Vv Capelle, CVV Zwervers en CKC scoren een voldoende op hun ‘kerstrapport’. SVS staat op een onvoldoende en moet vrezen voor directe degradatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 22 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport gisteren
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06