Dennis van der Heijden is 'los' namens vv Capelle. tegen Achilles Veen scoorde hij twee keer.
Dennis van der Heijden is 'los' namens vv Capelle. tegen Achilles Veen scoorde hij twee keer. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Vertrouwen in ‘happy end’ voor Capelle

Sport 680 keer gelezen

CAPELLE • Dat vv Capelle vooralsnog moeizaam presteert is een understatement. Toch blijft spits Dennis van der Heijden positief. “Promotie blijft het doel.”

“Voorafgaand aan dit seizoen was ons doel duidelijk”, zegt Van der Heijden. “We spraken met elkaar af dat we voor het kampioenschap wilden gaan. Inmiddels zijn we ‘wat ups en downs verder’ en blijkt de praktijk een stuk weerbarstiger dan we hadden verwacht.”

“Vooral de 7-1 nederlaag bij Spijkenisse hakte er stevig in. Erger kon niet... . We hebben vervolgens met elkaar om de tafel gezeten om te bespreken wat er fout ging en vooral wat er beter moet. Met de 0-0 de week daarna tegen Smitshoek toonden we in ieder geval enig herstel. En nu moeten we dóór. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat we in de bovenste regionen van onze vierde divisie gaan terechtkomen. Deze selectie heeft kwaliteit zat.”

Werken
“Ik heb het sowieso naar mijn zin bij vv Capelle,” zegt Van der Heijden (25). “Dat ik hier terecht kwam heeft alles te maken met een tip die ik kreeg van Capelle-voetballer Bram van Eijk. Wij kennen elkaar al jaren en hij wist dat ik er voor open stond om na een seizoen in Polen naar Nederland terug te keren. Ik speelde bij eerstedivisionist Grobrey Glogow, een club van het kaliber Almere City FC in een redelijk volwassen competitie met allemaal fysiek sterke verdedigers. Een mooi buitenlands avontuur was het, net als mijn tijd in Italië, waar ik voor Carpi en Fermana speelde. Op een gegeven moment echter had ik het wel gezien. Ik begon mijn familie en vrienden te missen en besefte ook steeds meer dan het misschien verstandig zou zijn om ook aan mijn maatschappelijke carrière te gaan werken. Toen zich de mogelijkheid voordeed om naar Capelle te gaan, was ik meteen geïnteresseerd. Ik was dan ook blij dat we na een aantal gesprekken een tweejarige overeenkomst met elkaar afspraken. Bij deze club vind ik de ideale combinatie: dichtbij huis voetballen op een heel aardig niveau en op zoek gaan naar een baan naast het voetbal. Ik heb ooit een MBO-opleiding gevolgd, maar niet afgemaakt omdat ik bij ADO Den Haag aan de selectie werd toegevoegd.”

Doorbraak
Zijn debuut in het eerste elftal van de ‘residentieclub’ was onvergetelijk: Dennis van der Heijden scoorde twee keer. Tot een definitieve doorbraak kwam het echter niet, reden voor ADO om hem te verhuren aan FC Volendam. Vandaar uit trok bij naar Almere City FC waarna Italië de volgende tussenstops van zijn voetbalreis waren. Na zijn dubbele Zuid-Europese avontuur speelde Van der Heijden nog anderhalf jaar bij TOP Oss om vervolgens te verkassen naar Polen. En nu bivakkeert hij meermalen per week op ‘t Slot en trekt hij er met zijn ploeggenoten op uit om in de regio de groenzwarte eer hoog te houden. En dat gebeurt, hoewel de resultaten tegenvallen, met plezier. “Ik ben terechtgekomen bij een goed georganiseerde en prettige club met een goede selectie. Juist daarom is het zo jammer dan de resultaten zo tegenvallen.”

Dromen om op termijn terug te keren in het betaalde voetbal? In het geval van Dennis van der Heijden heeft het ‘laaiend vuur’ plaatsgemaakt voor een ‘waakvlammetje’. “Je moet nooit nooit zeggen, denk ik, maar het is ook verstandig om realistisch te zijn. Het wordt hooguit interessant als een profclub uit de hogere regionen van de Keuken Kampioen Divisie zich meldt, maar je moet ook reëel zijn. Zoals het nu gaat is het prima. Als ik terugkijk op mijn jaren als profvoetballer dan mag ik constateren dat de droom die ik als jong ventje had, honderd procent is uitgekomen. Daar ben ik hartstikke tevreden over. Mijn sport bracht me toch maar mooi naar het buitenland; dat kan niet iedere voetballer me nazeggen. En nu ben ik opnieuw gelukkig. Dichtbij mijn vrienden en familie en spelend voor een fijne club.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Veiligheidsmarkt bij station Schollevaar Algemeen 2 dec, 11:30
Afbeelding
We12Sing en Lionsclub organiseren “Carols for Charity” Algemeen 2 dec, 09:00
Afbeelding
IJsselstreekradio na twee jaar nog steeds groeiende Algemeen 1 dec, 18:36
Afbeelding
Bijna 20.000 euro voor Capelse clubs bij Grote Clubactie Algemeen 1 dec, 17:00
Afbeelding
Capellenaar (19) die mogelijk betrokken was bij geweldsincidenten langer vast 112 1 dec, 14:27
Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 1 dec, 13:45
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 1 dec, 13:15
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 1 dec, 11:44