Er viel niet veel te juichen dit seizoen bij SVS 1.
Er viel niet veel te juichen dit seizoen bij SVS 1. Foto: Wijntjes Fotografie

Voetbaljaar met lach en traan

1 jul, 08:35 Sport 1 keer gelezen

CAPELLE • Vv Capelle, SVS, CVV Zwervers en CKC; ze kijken alle vier verschillend terug op het voorbije voetbalseizoen. Het Kontakt kijkt met ze mee. Een analyse en een vooruitblik.

Laten we positief beginnen. Met een feestje! want dat was het kampioensjaar van CKC in alle opzichten. De ploeg van trainer Mario Meijer denderde als een stoomwals door de vierde klasse D heen en bleef tot en met de laatste competitiewedstrijd ongeslagen. 

Eén ding was duidelijk: CKC was zeer toe aan promotie. De uitslagen gedurende het voorbije seizoen maken dat eens en temeer duidelijk, met de 16-1 zege op FC Banlieu als uitschieter van korfbalachtige proporties. Of CKC wat te zoeken heeft in de derde klasse? Wie ‘op’ Kralingseveer die vraag stelt krijgt een glimlach terug. Tuurlijk wel! Ze hebben gelijk. Ook wij verwachten op het hogere niveau zwartwit vuurwerk! Seizoenscijfer: 9,0

Een prima jaar draaien, driekwart van de competitie onbedreigd aan kop staan in de Hoofdklasse A en dan een finish met lege handen. Op sportpark ‘t Slot zijn ze er nog steeds goed ziek van. Alles wat ook maar op een prijs leek liet vv Capelle uit zijn handen glippen. 

Met name de afronding van de vele scoringskansen liet zwaar te wensen over. In verdedigend opzicht kon het elftal wél glanzende cijfers overleggen (27 tegendoelpunten in 30 duels). Na de zomer wordt alles beter, hopen trainer Ralph Kalkman en de fans. de komst van potentieel scorende nieuwe aanwinsten moet daarbij helpen. Seizoenscijfer: 7,0.

Tja, SVS. de nummer 9 van de zaterdag-tweede klasse D. De Schollevaarders waren vóór de winterstop nog redelijk op dreef en bivakkeerden toen nog rond de subtop. Daarna kwam het verval en bleek het adagium van onverzettelijkheid  aan inflatie onderhevig. Duidelijk een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen. Seizoenscijfer: 5,5

Net niet degraderen en toch dolgelukkig zijn. dat kon dit seizoen alleen maar op sportpark Couwenhoek, de thuishaven van CVV Zwervers. Op de laatste speeldag van het seizoen speelden de Capellenaren zich in veiligheid in hun zondagafdeling. 

Het bijkomende resultaat: men mag komend voetbaljaar uitkomen op hetzelfde niveau maar dan op zaterdag. Of Zwervers daar het vege lijf gaat redden? Het lijkt een erg ware opdracht. medio september krijgen we de eerste indicatie. Op naar het nieuwe seizoen! Seizoenscijfer: 6,0.

CKC als grote winnaar, vv Capelle in de rol van schlemiel, Zwervers ronduit opgelucht en SVS als fletse middenmoter.

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00