Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Gemeente Capelle doneert 1 euro per inwoner aan slachtoffers in Turkije en Syrië

Algemeen 460 keer gelezen

CAPELLE • De gemeente Capelle aan den IJssel steunt de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) met 1 euro per inwoner voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Giro 555 ontvangt daarmee 67.576 euro van Capelle.

Op het gemeentehuis van Capelle hangt vanaf donderdag 9 februari ook de Nederlandse vlag halfstok ter nagedachtenis aan de slachtoffers en nabestaanden van de vreselijke ramp. Maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering zal de gemeenteraad een minuut stilte in acht nemen. 

Burgemeester Peter Oskam betuigt namens het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad steun aan alle getroffenen in het gebied. “Een ramp van ongekende omvang heeft Turkije en Syrië getroffen. Afschuwelijk voor de mensen daar die nu geholpen moeten worden met noodhulp en geld voor wederopbouw. Het leed is ook voelbaar in onze stad en de Turkse en Syrische gemeenschap in Capelle met familie in het getroffen gebied. Ook naar hen gaan onze gedachten uit. Het is geweldig dat in Nederland, de regio en Capelle initiatieven ontstaan om bijvoorbeeld hulpgoederen in te zamelen.  

Giro 555 heeft voor woensdag 15 februari een Nationale Actiedag op radio en televisie aangekondigd. Turkije heeft 8 februari zeven dagen van nationale rouw afgekondigd. Tijdens deze periode hangt de vlag op het gemeentehuis van Capelle halfstok.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Simonis 70 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Regentenkamer Van Cappellenhuis open op 1 april Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Team speeltuin Rollebollebos zoekt vrijwilligers Algemeen 26 mrt., 11:30
Afbeelding
Capels Compliment voor Joke van Leeuwen Algemeen 26 mrt., 09:10
Afbeelding
Dansvoorstelling door studenten Algemeen 25 mrt., 11:00
Afbeelding
Ravage na botsing twee auto's op Slotlaan 112 25 mrt., 08:27
Afbeelding
Capelse Rommelmarkt reikt cheque uit aan Voedselbank Algemeen 24 mrt., 19:15
Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse Capelle-West start 1 april Algemeen 24 mrt., 17:00