Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Vincent Hoppezak te zien op mooiste evenement

Algemeen 687 keer gelezen

De Zesdaagse van Rotterdam is een begrip. Elk jaar weer kwam ik talloze Capelse wielerliefhebbers tegen in Ahoy. Van Nico Donker tot Hans van Houdt. Het evenement bestaat al sinds 1936, toen in de Nenijtohal. In 1971 opende Ahoy de deuren en was de Zesdaagse het eerste evenement aldaar. 

Ahoy werd om de baan heen gebouwd en zonder de zesdaagse was er geen Ahoy gekomen, weet ik van Jos van der Vegt. De krant Het Vrije Volk was sponsor en zorgde voor een gratis familiedag op zaterdagmiddag waar mijn vader mij en Luuk mee naar toe nam. Vanaf dat jaar waren we ieder jaar present. Maar de wielerpiste verdween en keerde pas 2005 terug. Grote namen reden er. 

Sinds dinsdag 6 december vindt de 39ste editie in Ahoy plaats en met een in Capelle geboren topcoureur op de baan. Vincent Hoppezak maakte al jaren veel indruk in de Talents Cup, het voorprogramma. En sinds 2019 ben ik fan van hem. Hij rijdt deze week aan de zijde van niemand minder dan Elia Viviani, de Italiaanse topsprinter. Hoppezak is een aanstormend talent die zich hoopt te kwalificeren voor de Spelen van 2024 in Parijs. In 2021 behaalde hij een zilveren medaille bij de EK baanwielrennen in Graenchen Zwitserland. Op de WK in Roubaix won hij verrassend een bronzen medaille op de puntenkoers. Als belofte wist Hoppezak ook een bronzen medaille te halen op het Europese kampioenschappen baanwielrennen voor junioren en belofte op de koppelkoers. Geboren op 2 februari 1999 en nu al behorend tot de Nederlandse top. Het baanwielrennen zit in de lift, getuige de live-uitzendingen op RTL7 en Ziggo. Deze week geeft Roxane Knetemann liveverslag vanuit Ahoy. De Nederlandse topsprinters zijn eveneens aanwezig, net als Niki Terpstra die tijdens de Six afscheid neemt. Ik kan elke wielerliefhebber aanraden Vincent Hoppezak en al die andere kanjers live te gaan bekijken. 

Na twee gecancelde edities is deze 39ste Wooning Zesdaagse niet in januari maar in december gepland. De Zesdaagse is een hoogstaand wielerevenement zonder de kermistoestanden van weleer. Georganiseerd door een andere wielerfanaat uit deze IJsselregio; Michael Zijlaard. Vincent Hoppezak zal deze editie nog niet winnen maar de Capellenaar zal zeker indruk maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
College: 'Urgentie reparatie straatverlichting benadrukken bij netbeheerder' Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Twee workshops voor rouwenden bij Ondersteuningscentrum Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vacare houdt christelijke meditatie-avonden in Schenkelkerk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Potjes & Deksels op vrijdag bij Rechtstreexpunt in 's-Gravenland Algemeen 5 feb, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval rapen bij Hoeken tijdens Nationale Opschoondag Algemeen 5 feb, 09:06
Afbeelding
Echtpaar Veelo-Blom 60 jaar getrouwd Algemeen 4 feb, 15:00
Afbeelding
Knutselmiddagen bij speeltuin Kralingseveer Algemeen 4 feb, 11:30
Afbeelding
Lange celstraf geëist tegen Capellenaar vanwege wapenhandel 112 4 feb, 08:45