Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Vincent Hoppezak te zien op mooiste evenement

Algemeen 829 keer gelezen

De Zesdaagse van Rotterdam is een begrip. Elk jaar weer kwam ik talloze Capelse wielerliefhebbers tegen in Ahoy. Van Nico Donker tot Hans van Houdt. Het evenement bestaat al sinds 1936, toen in de Nenijtohal. In 1971 opende Ahoy de deuren en was de Zesdaagse het eerste evenement aldaar. 

Ahoy werd om de baan heen gebouwd en zonder de zesdaagse was er geen Ahoy gekomen, weet ik van Jos van der Vegt. De krant Het Vrije Volk was sponsor en zorgde voor een gratis familiedag op zaterdagmiddag waar mijn vader mij en Luuk mee naar toe nam. Vanaf dat jaar waren we ieder jaar present. Maar de wielerpiste verdween en keerde pas 2005 terug. Grote namen reden er. 

Sinds dinsdag 6 december vindt de 39ste editie in Ahoy plaats en met een in Capelle geboren topcoureur op de baan. Vincent Hoppezak maakte al jaren veel indruk in de Talents Cup, het voorprogramma. En sinds 2019 ben ik fan van hem. Hij rijdt deze week aan de zijde van niemand minder dan Elia Viviani, de Italiaanse topsprinter. Hoppezak is een aanstormend talent die zich hoopt te kwalificeren voor de Spelen van 2024 in Parijs. In 2021 behaalde hij een zilveren medaille bij de EK baanwielrennen in Graenchen Zwitserland. Op de WK in Roubaix won hij verrassend een bronzen medaille op de puntenkoers. Als belofte wist Hoppezak ook een bronzen medaille te halen op het Europese kampioenschappen baanwielrennen voor junioren en belofte op de koppelkoers. Geboren op 2 februari 1999 en nu al behorend tot de Nederlandse top. Het baanwielrennen zit in de lift, getuige de live-uitzendingen op RTL7 en Ziggo. Deze week geeft Roxane Knetemann liveverslag vanuit Ahoy. De Nederlandse topsprinters zijn eveneens aanwezig, net als Niki Terpstra die tijdens de Six afscheid neemt. Ik kan elke wielerliefhebber aanraden Vincent Hoppezak en al die andere kanjers live te gaan bekijken. 

Na twee gecancelde edities is deze 39ste Wooning Zesdaagse niet in januari maar in december gepland. De Zesdaagse is een hoogstaand wielerevenement zonder de kermistoestanden van weleer. Georganiseerd door een andere wielerfanaat uit deze IJsselregio; Michael Zijlaard. Vincent Hoppezak zal deze editie nog niet winnen maar de Capellenaar zal zeker indruk maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 18 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55